Cappuccino rezy

Autor receptu: 1000thwindow

Nenáročné smotanové rezy s príchuťou kapučínka a plnky s nádychom vaječného likéru. U nás sú najobľúbenejšie "lyžičkové" dezerty servírované na tanieriku a nie veľmi suché, takže toto je ideálna voľba :)

Postup

  1. Trúbu si predhrejeme na 170 - 180 °C. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridáme horúcu vodu, vmiešame kakao, múku s PDP a nakoniec ľahko zapracujeme sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vystlaného pekáča a upečieme. Necháme piškót vychladnúť.
  2. Uvaríme si cca 250ml (klasický hrnček) kapučína a na korpus naukladáme dlhé piškóty a pokropíme ich. Netreba sa báť, že sa bude rozpadať - korpus je dosť tuhý a všetko kapučínko vsaje a koláč osvieži.
  3. Pripravíme si krém: mlieko uvaríme s múkou na kašu a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s pár lyžicami kapučína a dobre rozmiešame spolu s jogurtom. Maslo vymiešame s cukrom (môžme aj nad parou, ale len chviľočku, aby trošku zmäklo) a striedame vmiešavame smotanovú masu a vychladnutú kašu a vyšľaháme do hladkého krému.
  4. Krém rovnomerne rozotrieme na piškóty, poprášime niekoľkými lyžicami kapučína, granka či kakaa a necháme stuhnúť do druhého dňa. :)