Čalamáda (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pripravte si na zimné obdobie túto dobrotu.

15
porcií
120 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu čalamády. Zeleninu umyjeme a necháme odkvapkať.
  2. Z kapusty odstránime hlúbik a pokrájame ju na tenké rezance. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle. Cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenké kolieska, uhorky nastrúhame, feferónku nasekáme a posypeme po zelenine. Uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutým nálevom zalejeme zeleninu v mise a necháme postáť do druhého dňa.
  4. Zeleninovou zmesou aj s nálevom naplníme suché poháre, uzavrieme viečkom, sterilizujme 15 minút (u mňa vo veľkom hrnci). Horúce poháre zakryjeme utierkou necháme vychladnúť do druhého dňa. Dobrú chuť.