Čalamáda (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pripravte si na zimné obdobie túto dobrotu.
15 porcií |
120 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na prípravu čalamády. Zeleninu umyjeme a necháme odkvapkať.
- Z kapusty odstránime hlúbik a pokrájame ju na tenké rezance. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle. Cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenké kolieska, uhorky nastrúhame, feferónku nasekáme a posypeme po zelenine. Uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť.
- Vychladnutým nálevom zalejeme zeleninu v mise a necháme postáť do druhého dňa.
- Zeleninovou zmesou aj s nálevom naplníme suché poháre, uzavrieme viečkom, sterilizujme 15 minút (u mňa vo veľkom hrnci). Horúce poháre zakryjeme utierkou necháme vychladnúť do druhého dňa. Dobrú chuť.