Cake-pops (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Neodolala som a pred týždňom som si kúpila formu na pečenie cake-pops, čiže koláčikov na paličke :) Poviem Vám, je to babračka, ale výsledok stojí za to. U nás určite nebudú chýbať na veľkonočnom stole.

24
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Toto je základný recept na cesto. Poviem Vám, skúsila som aj obyčajné piškótové cesto, ale radšej neskúšajte. Celé sa prilepilo a musela som to vyhodiť. Čiže zatiaľ sa mi podarilo len s týmto cestom, čo bolo priložené k forme. Je to veľmi jednoduché-všetky suroviny vymiešame dokopy. Vznikne nám hustejšie cesto.
  2. Je veľmi dôležité formičky vymazať roztopeným maslom. Naplníme ich až po okraj.
  3. Priložíme vrchnú časť, vsunieme na okrajoch svorky. A tu tiež pozor, pečie sa vo vyhriatej rúre ale len na 175°C 20 minut !!! Takto sa vždy podaria. Cesto si môžete skontrolovať cez tie malé dierky na vrchnej časti formy.
  4. Po vybratí z rúry ich necháme trocha vychladnúť, vyberieme a môžeme upiecť zvyšok cesta. Z tejto dávky Vám vyjde presne 24 kusov cake-pops. Potom nasleduje opäť dôležitý krok, paličky namáčame do roztopenej čokolády a vsunieme do koláčikov-ale len do polovice. Necháme stuhnúť v chlade. Až potom ich môžeme ozdobovať podľa fantázie. Do cesta sa dá pridať aj rôzne farbivo. Necháme ich na stojane vychladnúť. Vážne odporúčam len tým, ktorý majú kopu času :)))