Čajové rezy s čoko krémom

nikol156 - fotkanikol156, 13. februára 2012
Čajové rezy s čoko krémom
Foto: nikol156

Je to veľmi chutný a hlavne rýchly recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Zákusok je veľmi šťavnatý a lahodný a hlavne sa dá servírovať Zobraziť celý popisJe to veľmi chutný a hlavne rýchly recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Zákusok je veľmi šťavnatý a lahodný a hlavne sa dá servírovať hneď.

20
porcií
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2x  z 5 vajec
Punč:
0,5 l
2-3 KL
2 PL
1 dl alebo rum. aróma
Krém:
2 ks
8 dkg
3 lyžice
1 a 1/2 dl
25 dkg




Postup

  1. 1

    Upečieme 2x svetlé piškótové cesto z 5 vajec. Každý má svoj vlastný recept, preto neudávam suroviny a recept. Jedno piškótové cesto potrieme marhuľovým lekvárom (mala som svoj vlastný, ktorý som robila po prvý krát minulé leto a je úplne fantastický, fajne kyslý).

  2. 2

    Druhý plát som nechala na papieri na pečenie a poliala som ho s polovicou punču. Potom som opatrne preniesla na lekvárový plát a stiahla som papier a pokropila s druhou polovicou punču. Teraz je nám zákusok pekne mokrý a šťavnatý.

  3. 3

    Punč: Uvaríme silný čaj (ja som dala k 0,5 l vody 3 filtre - 1 čierny a 2 malinové čajíky), necháme ho trošku vychladnúť, pridáme cukor, tu podľa chuti, komu ako sladké chutí, ale minimálne 2 KL, kakao a rum.

  4. 4

    Krém: Z 2 žĺtkov, 7 dkg kr. cukru, 3 KL kakaa a 1 a 1/2 dl mlieka nad parou uvaríme hustý krém. Bude to trvať asi 20 min. Krém necháme vychladnúť. V jednej miske vyšľaháme maslo a postupne pridávame kakaový krém. Krém by sa nám nemal zraziť.

  5. 5

    Na mokré - punčové cesto opatrne navrstvíme krém a uhladíme ho s veľkým nožom. Nakoniec celý zákusok pokvapkáme s čokoládovou polevou. Kto by chcel môže poliať celý zákusok.

  6. 6

    Je to veľmi vďačný a chutný zákusok, každému veľmi chutil a nie je veľmi sladký. Na fotky som nemala čas, pretože som ho robila počas varenia obedu. Stihla som nafotiť len posledné kúsky a rozmýšľala som, či ho vôbec sem dávať. Snáď niekomu tento recept poslúži.

Diskusia k receptu

pacik
Jedla som ho kedysi u kamarátky a bol vynikajúci :-)
lidia3
poznám ho pod názvom čajove rezy z mimibazaru,koláč je veľmi dobry,robim ho často
garanco
@nikolka , pečiem podobný, pod celkom iným názvom, ale poradím Ti zjednodušenie práce: punč vlejeme do čistého plechu, do toho položíme tmavé pišk. cesto, to natrieme lekvárom, naň položíme svetlé cesto, celé to obrátime na dosku a na všetko ja dávam biely krém a nakoniec čokopolevu. Ty si môžeš poradie farebnosti zmeniť podľa farby plnky.
diabambulka
akurát som si včera tento receptík pozerala na MMB a hneď ho aj uložila, vyzerá super a aj odozvu tam mal veľmi dobrú :-) chystám sa ho tiež vyskúšať...
mojack
Na MMB je rada, ako si šikovne otočime poliaty plat cesta s papierom. Včera som skusila a dnes si na tomto koláčiku pochutnávame.
nikol156
Akurát som si pozrela na MMB recept. Ani som nevedela, že je tam. Ten recept je skoro rovnaký ako môj, keď nie úplne rovnaký. Ja mám od jednej známej a pekne dlho ležal medzi receptami, ktoré som chcela vyskúšať a teraz prišiel na rad.

Každému veľmi chutil, tak len viem odporúčať!

@garanco nabudúce vyskúšam ten postup!!! Človek sa stále učí...
paveva
mám rada punčové rezy, takže tento vyzerá jednoducho a naozaj šťavnato, určite vyskúšam a ukladam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia