Foto: nikol156
Je to veľmi chutný a hlavne rýchly recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Zákusok je veľmi šťavnatý a lahodný a hlavne sa dá servírovať Zobraziť celý popisJe to veľmi chutný a hlavne rýchly recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Zákusok je veľmi šťavnatý a lahodný a hlavne sa dá servírovať hneď.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2x z 5 vajec |
|
Punč: | |
0,5 l |
|
2-3 KL |
|
2 PL |
|
1 dl alebo rum. aróma |
|
Krém: | |
2 ks |
|
8 dkg |
|
3 lyžice |
|
1 a 1/2 dl |
|
25 dkg |
|
|
|
|
Postup
-
1
Upečieme 2x svetlé piškótové cesto z 5 vajec. Každý má svoj vlastný recept, preto neudávam suroviny a recept. Jedno piškótové cesto potrieme marhuľovým lekvárom (mala som svoj vlastný, ktorý som robila po prvý krát minulé leto a je úplne fantastický, fajne kyslý).
- 2
Druhý plát som nechala na papieri na pečenie a poliala som ho s polovicou punču. Potom som opatrne preniesla na lekvárový plát a stiahla som papier a pokropila s druhou polovicou punču. Teraz je nám zákusok pekne mokrý a šťavnatý.
- 3
Punč: Uvaríme silný čaj (ja som dala k 0,5 l vody 3 filtre - 1 čierny a 2 malinové čajíky), necháme ho trošku vychladnúť, pridáme cukor, tu podľa chuti, komu ako sladké chutí, ale minimálne 2 KL, kakao a rum.
- 4
Krém: Z 2 žĺtkov, 7 dkg kr. cukru, 3 KL kakaa a 1 a 1/2 dl mlieka nad parou uvaríme hustý krém. Bude to trvať asi 20 min. Krém necháme vychladnúť. V jednej miske vyšľaháme maslo a postupne pridávame kakaový krém. Krém by sa nám nemal zraziť.
- 5
Na mokré - punčové cesto opatrne navrstvíme krém a uhladíme ho s veľkým nožom. Nakoniec celý zákusok pokvapkáme s čokoládovou polevou. Kto by chcel môže poliať celý zákusok.
- 6
Je to veľmi vďačný a chutný zákusok, každému veľmi chutil a nie je veľmi sladký. Na fotky som nemala čas, pretože som ho robila počas varenia obedu. Stihla som nafotiť len posledné kúsky a rozmýšľala som, či ho vôbec sem dávať. Snáď niekomu tento recept poslúži.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Každému veľmi chutil, tak len viem odporúčať!
@garanco nabudúce vyskúšam ten postup!!! Človek sa stále učí...