Cacio e Pepe videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 24. februára 2022

Ak niekde existuje dôkaz k tvrdeniu, že talianska kuchyňa je kuchyňa chudobných, tak je to tento recept. Je priam geniálne jednoduchý, plný chuti Zobraziť celý popisAk niekde existuje dôkaz k tvrdeniu, že talianska kuchyňa je kuchyňa chudobných, tak je to tento recept. Je priam geniálne jednoduchý, plný chuti a to len vďaka kombinácii štyroch ingrediencií.

2
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 PL
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Špagety daj variť do osolenej vriacej vody, zhruba na 7 minút. Za tento čas sa dostanú tesne pred hranicu al dente.

  2. 2

    Zatiaľ na suchej a hrúcej panvici jemne opraž korenie, asi na 30 sekúnd. Potom ho podrv v mažiari a vráť naspäť do panvice. Zalej jednou naberačkou vody z cestovín, tá dodá ďalšiu vrstvu chuti a hlavne slanosť. Za občasného miešania na vysokom plameni nechaj zredukovať o polovicu, potrvá to minútku-dve.

  3. 3

    Pecorino nastrúhaj a v osobitnej nádobe dôkladne premixuj s pol naberačkou cestovinovej vody.

    Ideal
  4. 4

    Do panvice pridaj špagety s ďalšou naberačkou vody. Za stáleho miešania na stále vysokom plameni var 2 minúty. Po tomto čase, kedy už sú cestoviny al dente, prilej syrovú omáčku a vypni sporák. Nechaj dôjsť na zbytkovom teple za stáleho miešania.

  5. 5

    Servíruj s extra dávkou nastrúhaného pecorina a čerstvo pomletého korenia.

  6. 6

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

evelynba
Paráda, toto je ono...!!!! V jednoduchosti je krása, nie také frc sem, frc tam, tisíc ingrediencií, človek sa narobí a nakoniec sa z chuti nenaje. Tohto by som zjedla za kastról... Ďakujem za recept a ukladám.
bugout
Áno cacio e pepe je excelentná vec.... Touto cestou dávam do pozornosti aj pasta alla gricia, na ktoré tu mám recept. Je to veľmi podobné jedlo. Len sa pridáva guanciale. A späť ku cacio e pepe. Práve dnes som videl nejaký recept, kde niekto zmiešal 1:1 pecorino a parmezán (musím to vyskúšať). A ja korenie najskôr podrvim a potom na suchú opečien pridám cestoviny a syr....
mijaita
Občas a ráda, nápad kdysi vlastní, jen špagety s máslem, sůl, pepř. A jak je to dobré. Se sýrem také, jasně, ale to je už plánované jídlo. Jen špagety jsou vděčné s čímkoliv.
kukulienka71
Počula som o nich v rádiu od šéfkuchára Matúša Čierneho pred pár dňami v rámci medzinárodného dňa talianskej kuchyne. Jasné, že som ich musela uvariť. Spagettoni ani tonnarelli som v obchode nezohnala, tak som si vyrobila trochu domácich. Korenie som pražila na masle, podľa Matúša. Máš to tu všetko pekné recepty.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia