Foto: tancotanka
alebo Kabáče. Názov "kabáče" vznikol pravdepodobne skomolením slova pagáče. V našej rodine sa pečú v jesennom období, v čase zberu cukrovej repy, pretože jednou Zobraziť celý popisalebo Kabáče. Názov "kabáče" vznikol pravdepodobne skomolením slova pagáče. V našej rodine sa pečú v jesennom období, v čase zberu cukrovej repy, pretože jednou zo surovín je práve repa. Kabáče pekávala ich ešte moja babička, výborne ich pečie moja mama a tu som nafotila moje výrobky, podľa rodinného receptu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Repu umyjeme, očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ, nastrúhame Héliu.
-
2
Pripravíme si kvások z 20 g kvasníc a 1 ČL cukru. Pridáme k zmesi.
-
3
Teraz príde na rad mak. Zmiesime. Ak je cesto lepivé, pridáme múku.
-
4
Zmiesime bochník a necháme chvíľku podkysnúť. Rozgúľame a vykrajujeme kolieska.
-
5
Kolieska uložíme na suchý plech, môžeme ozdobiť vykrajovačkou.
-
6
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a znova necháme kysnúť cca 20 min. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech šupneme dnu.
-
7
Pečieme do zlatova. A tu je výsledok.
všetkým ostatným ďakujem za komentáre :-)
repa - tak cca 1,5 kg, ale ako som písala, je možné, že bude treba pridať múku, to budeš pri miesení cítiť, či sa cesto lepí, alebo nie... veľa úspechov :-)