Burgyňáky (fotorecept)
Autor receptu: tancotanka
alebo Kabáče. Názov "kabáče" vznikol pravdepodobne skomolením slova pagáče. V našej rodine sa pečú v jesennom období, v čase zberu cukrovej repy, pretože jednou zo surovín je práve repa. Kabáče pekávala ich ešte moja babička, výborne ich pečie moja mama a tu som nafotila moje výrobky, podľa rodinného receptu.
15 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Repu umyjeme, očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ, nastrúhame Héliu.
- Pripravíme si kvások z 20 g kvasníc a 1 ČL cukru. Pridáme k zmesi.
- Teraz príde na rad mak. Zmiesime. Ak je cesto lepivé, pridáme múku.
- Zmiesime bochník a necháme chvíľku podkysnúť. Rozgúľame a vykrajujeme kolieska.
- Kolieska uložíme na suchý plech, môžeme ozdobiť vykrajovačkou.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a znova necháme kysnúť cca 20 min. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech šupneme dnu.
- Pečieme do zlatova. A tu je výsledok.