Bulharská skladaná torta (fotorecept)

Autor receptu: mracik9

V chladničke zostala smotana na šľahanie,tak som rozmýšľala čo s ňou.Niet nad staré dobré zošity v ktorých sa stále nájde nejaký recept z minulosti.Skontrolovala som ostatné suroviny a je rozhodnuté. Tento recept som si nevymyslela,ale ho mám z časopisu z roku 1987.

8
porcií
35 minút
príprava

Postup

  1. Vajcia rozšľaháme,pridáme k nim cukor,osiatu múku do ktorej sme pridali sódu bikarbonu,postupne prilievame mlieko a dôkladne premiešame, aby sa nám neurobili hrudky.Z cesta upečieme 10 až 12 palaciniek,záleží od veľkosti panvice.
  2. Po ruke bolo čerstvé ovocie,tak som si uvarila dobrý džem.Do hrnca som dala cukor do ktorého som postupne pridávala jahody,jablko,marhule a višne.Celá kuchyňa rozvoniavala.
  3. Chvíľu som to varila,odstavila z ohňa,vychladila a rozmixovala.
  4. Vyšľaháme si smotanu a ideme nato.Vychladené palacinky kladieme na seba,pričom každú natrieme najprv džemom a potom šľahačkou,takto opakujeme pokiaľ nespotrebujeme všetky suroviny.
  5. Potrieme aj vrch a necháme si trochu šľahačky na ozdobu. Je to rýchla torta aj pre neohlásenú návštevu,dá sa konzumovať hneď.
  6. Padla tam otázka vraj prečo Bulharská,prikladám dôkaz z roku 1987,ja som to robila veľmi dávno a teraz to padlo vhod.