Bulharská skladaná torta (fotorecept)
Autor receptu: mracik9
V chladničke zostala smotana na šľahanie,tak som rozmýšľala čo s ňou.Niet nad staré dobré zošity v ktorých sa stále nájde nejaký recept z minulosti.Skontrolovala som ostatné suroviny a je rozhodnuté.
Tento recept som si nevymyslela,ale ho mám z časopisu z roku 1987.
Postup
- Vajcia rozšľaháme,pridáme k nim cukor,osiatu múku do ktorej sme pridali sódu bikarbonu,postupne prilievame mlieko a dôkladne premiešame, aby sa nám neurobili hrudky.Z cesta upečieme 10 až 12 palaciniek,záleží od veľkosti panvice.
- Po ruke bolo čerstvé ovocie,tak som si uvarila dobrý džem.Do hrnca som dala cukor do ktorého som postupne pridávala jahody,jablko,marhule a višne.Celá kuchyňa rozvoniavala.
- Chvíľu som to varila,odstavila z ohňa,vychladila a rozmixovala.
- Vyšľaháme si smotanu a ideme nato.Vychladené palacinky kladieme na seba,pričom každú natrieme najprv džemom a potom šľahačkou,takto opakujeme pokiaľ nespotrebujeme všetky suroviny.
- Potrieme aj vrch a necháme si trochu šľahačky na ozdobu.
Je to rýchla torta aj pre neohlásenú návštevu,dá sa konzumovať hneď.
- Padla tam otázka vraj prečo Bulharská,prikladám dôkaz z roku 1987,ja som to robila veľmi dávno a teraz to padlo vhod.