Foto: grejsy
Asi každý má rád buchtičky, ale tieto tvarohové sú naozaj výnimočné , dnes som ich piekla k obedu , veľmi nám chutili :-) Zobraziť celý popisAsi každý má rád buchtičky, ale tieto tvarohové sú naozaj výnimočné , dnes som ich piekla k obedu , veľmi nám chutili :-) Ja do cesta nedávam vajce a sú ľahučké.
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si urobíme kvások. Droždie rozdrobíme v malej miske , pridáme 2 lyžičky čajové cukru , medzi prsty múky a trochu mlieka. Do misy dáme múku , ostatný cukor, zvyšné mlieko ,olej štipku soli a ked je kvások už hotový tak pridáme do cesta. Vymiesime na hladké cesto. Dáme kysnúť tak na pol hodiny, prikryjeme ho utierkou . Ked je už vykysnuté tak na pomúčenej doske si ho rozváľkame asi tak na 0,5 cm. Z cesta si vykrajujeme kúsky , ktoré naplníme tvarohovou plnkou. Tvaroh vymiešame s cukrom a citronovou kôrou. Dávame lyžičkou na kúsky cesta.
-
2
Každú buchtu zatočíme do tvaru a prevrátime.
-
3
Tu je vidieť aké majú byť.
-
4
Poukladáme ich na vymastený plech necháme ešte chvíľu podkysnúť a po povrchu ich potrieme olejom a dáme ich piecť na 35 - 40 minút na 200 stupňoch v elektric. trúbe.
-
5
Po upečení ich tiež pomastíme olejom a necháme ich chvíľku vychládnuť.
-
6
Teraz ich posypeme práškovým cukrom.
-
7
Tu je vidieť ako je buchta rozpolená - je vidieť plnku tvarohovú.
-
8
Dobrú chuť .
Diskusia k receptu