Buchtičky slimáky fotorecept

jerica - fotkajerica, 25. mája 2011
Buchtičky slimáky (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica recept mám z prílohy týždenníka Plus 7 dní,vyskúšala som s malou obmenou , pridávam :-))

16
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 160-180 °C

Suroviny

suroviny:
300 g
50 g
1 bal
100 ml vlažné
 štipka
1 ks
 nastrúhanú
1/2 PL
1/2 kocky čerstvé
na potretie:
  na potretie
0,5  horúca
1 PL




Postup

  1. 1

    do misy dám preosiatu múku , vykysnutý kvások ,, nastrúhanú citrónovú kôru , cc pol dcl mlieka , zmäknuté maslo 50g , žĺtko

    Buchtičky slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vanilkový cukor

    Buchtičky slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    med , vypracujem tuhšie cesto , necháme na teplom mieste vykysnúť .

    Buchtičky slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    z vykysnutého cesta spravíme (vyváľkame) veľké šúľky

    Buchtičky slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    tie si potom rozporcujem na menšie šúľanky , robila som ich malého rozmeru lebo som ich piekla v plechu na mufiny

    Buchtičky slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    každý šúľanček stočím tak že začiatok stočím málinko dovnútra a pokračujem do špirály , koniec šúľanca podsuniem pod slimáka.

    Buchtičky slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na vymastený a múkou vysypaný plech takto som ich poukladala a nechala ešte chvíľku pokysnúť , potrela vyšľahaným vajíčkom,dala piecť

    Buchtičky slimáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď koláč chcem mať pekný lesklý upečený potriem cukrovou vodou : (mašlovanie), do horúcej vody (pol dcl.) jednu kávovú lyžičku kryštálový cukor, slimáky ostanú pekné lesklé

    Buchtičky slimáky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    keď ich budem robiť na budúce použijem : miesto kvásku môžeme použiť prášok "Kysnuté cesto EXPRES" netreba nechávať kysnúť ,

    Buchtičky slimáky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tatranka
Sú krásne Jarka.No nie je možné,že sme rozmýšľali rovnako.Vieš,že som ich tiež chcela upiecť?.....))))) No ty si bola šikovnejšia.Ale aj tak ich upečiem.Tiež sa mi páčil recept a tebe sa krásne vydarili ako vždy.Sú proste na jednotku.
marianne69
...velmi sa mi pacia,aj ten sposob ich tocenia a vyborny napad ich pict v muffinkovej forme....(KK)
alexdidi
Krásne slimáčiky, určite vyskúšam...ale, koľko masla si dala?
danculka
Čudovala som sa ,že sú také rovnaké,a to im pomohla futma,super:)))))))))))
cica2
wau, tie sú peknučké a výborný nápad!:))
jerica
malé doporučenie , takto si môžete spraviť formu slimáka aj z vašeho odskúšaneho receptu na kysnuté cesto,toto je pre vás dobrá inšpirácia že aj v plechu na mufiny sa dá spraviť vábivý koláčik pre deti :-) Na budúce spravím cesto s práškom Kysnuté cesto EXPRES , mám vyskúšaný koláč s týmto práškom dobre sa s ním pracuje , hlavne nemusí sa čakať na vykysnutie:-))
honestka
nabuduce aj ja krutim takehoto slimaka.
Ked robievam briozky zo sladkeho cesta tak ich viazem do uzlika co je podobne, ale toto je jednodchsie a snad aj krajsie.
Drzia tvar aj ked ich pecies jednotlivo len na plechu a nie v muffins tin plechu?
Maju chut peciva, alebo su troska sladsie?
yanah
kráásne sú, ako maľované ... :-)
jerica
@marienka44 ďakujem že si ma na to upozornila áno 30g ide do kvásku ostatný cukor pridáme do cesta . Opravím v recepte:-)
Priznám sa že som čakala či si pozrieš môj recept a nenájdeš dáky škriatok lebo niekedy pri tom ako to vkladáš na portál vždy sa vlúdi chybička a preto si Ťa vážim že dôkladne prejdeš recept:-))
jerica
@honestka keď spravíš tuhšie cesto tvar slimáka zostáva ale je to chutnejšie v plechu na mufinky, najlepšie si spraviť cesto podľa svojho odskúšaného receptu na cesto,lebo spravíš husté potom pečivko je ťažšie, netreba sa báť niekedy treba zariskovať .
jerica
@tatranka veď sme jeden ročník (myslím si ) tak to myslenie na diaľku býva až neuveriteľne blízke,len sprav aký chceš a pridaj , budem sa len tešiť veď podobných aj rovnakých receptov je tu habadej:-))Nie každý sa vráti späť po roku k receptom,iba ak veľmi hľadá niečo a natrafí na starší recept a to je dobre:-))
jerica
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre , potešenie na mojej strane veľké:-)
bozulka
Krásné,ďakujem za ten nápad do formy,vidím,že už mi to tak nemyslí,asi už vôbec....
janger
Krasne slimakove muffiny, dobre si to vymyslela, Jarka!
zuzliak
Ty si neskutocna, Jerica :) Ani :D neviem ci mozem napisat, ako toto komentovalo moje Flamca- gebaken tetekes met kaneel (pecene cicusky so skoricou) :) viem, ze v tom skorica nie je, ale maju presne taku farbu - nadhera; vyzera to fantasticky
jillian
Velmi pekny a dobry recept,,,Dakujem Jerica!Tesim na dalsie recepty od Teba.Snad sa dostanem aj k tomu,aby som tu dake pridala aj ja,,,take dake od nas s Canady.Prajem Ti vela zdravia a krasnych dni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia