Buchtičky slimáky (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica recept mám z prílohy týždenníka Plus 7 dní,vyskúšala som s malou obmenou , pridávam :-))

16
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. do misy dám preosiatu múku , vykysnutý kvások ,, nastrúhanú citrónovú kôru , cc pol dcl mlieka , zmäknuté maslo 50g , žĺtko
  2. vanilkový cukor
  3. med , vypracujem tuhšie cesto , necháme na teplom mieste vykysnúť .
  4. z vykysnutého cesta spravíme (vyváľkame) veľké šúľky
  5. tie si potom rozporcujem na menšie šúľanky , robila som ich malého rozmeru lebo som ich piekla v plechu na mufiny
  6. každý šúľanček stočím tak že začiatok stočím málinko dovnútra a pokračujem do špirály , koniec šúľanca podsuniem pod slimáka.
  7. na vymastený a múkou vysypaný plech takto som ich poukladala a nechala ešte chvíľku pokysnúť , potrela vyšľahaným vajíčkom,dala piecť
  8. Keď koláč chcem mať pekný lesklý upečený potriem cukrovou vodou : (mašlovanie), do horúcej vody (pol dcl.) jednu kávovú lyžičku kryštálový cukor, slimáky ostanú pekné lesklé
  9. keď ich budem robiť na budúce použijem : miesto kvásku môžeme použiť prášok "Kysnuté cesto EXPRES" netreba nechávať kysnúť ,