Buchtičky slimáky (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica recept mám z prílohy týždenníka Plus 7 dní,vyskúšala som s malou obmenou , pridávam :-))
16 porcií |
20 minút príprava |
35-40 minút na 160-180 °C |
Postup
- do misy dám preosiatu múku , vykysnutý kvások ,, nastrúhanú citrónovú kôru , cc pol dcl mlieka , zmäknuté maslo 50g , žĺtko
- vanilkový cukor
- med , vypracujem tuhšie cesto , necháme na teplom mieste vykysnúť .
- z vykysnutého cesta spravíme (vyváľkame) veľké šúľky
- tie si potom rozporcujem na menšie šúľanky , robila som ich malého rozmeru lebo som ich piekla v plechu na mufiny
- každý šúľanček stočím tak že začiatok stočím málinko dovnútra a pokračujem do špirály , koniec šúľanca podsuniem pod slimáka.
- na vymastený a múkou vysypaný plech takto som ich poukladala a nechala ešte chvíľku pokysnúť , potrela vyšľahaným vajíčkom,dala piecť
- Keď koláč chcem mať pekný lesklý upečený potriem cukrovou vodou :
(mašlovanie), do horúcej vody (pol dcl.) jednu kávovú lyžičku kryštálový cukor, slimáky ostanú pekné lesklé
- keď ich budem robiť na budúce použijem : miesto kvásku môžeme použiť prášok "Kysnuté cesto EXPRES" netreba nechávať kysnúť ,