Foto: bts380
Konečne som sa rozhodol, že sa podelím o svoje recepty. Tento recept je veľmi jednoduchý. Dúfam, že vám bude chutiť.
porcie
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny: čerstvé rajčiny, slaninku, cibuľu, bazalku, bucatini, alebo inú cestovinu (napr. špagety), parmezán, olivový olej a soľ.
-
2
Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu na cestovinu.
-
3
Nakrájame si slaninku na malé kocky a pražíme do ružova s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja.
-
4
Medzitým si nakrájame 1/4 cibule a pridáme k slaninke. Pražíme na miernom ohni do sklovita.
-
5
Rajčiny obaríme vriacou vodou a olúpeme.
-
6
Olúpané rajčiny nakrájame a pridáme k slaninke a cibuli.
-
7
Posolíme, pridáme bazalku a dusíme.
-
8
Do vriacej vody pridáme soľ a cestovinu. Varíme "al dente", teda do vtedy, kým sú uvarené, ale nie úplne do mäkka.
-
9
Nastrúhame čerstvý parmezán.
-
10
Cestoviny scedíme a pridáme do rajčinovej omáčky. Ak je omáčka príliš hustá, možeme do nej pridať trochu vody v ktorej sme varili cestovinu.
-
11
Cestovinu dobre premiešame s omáčkou a struhaným parmezánom.
-
12
Pridáme trochu olivového oleja pre chuť.
-
13
Ozdobíme lístkom bazalky a ihneď podávame.
Diskusia k receptu