Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou

bts380 - bez fotkybts380, 6. mája 2012
Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou
Foto: bts380

Konečne som sa rozhodol, že sa podelím o svoje recepty. Tento recept je veľmi jednoduchý. Dúfam, že vám bude chutiť.

2
porcie

Suroviny

250 g
500 g
150 g
1/4 ks
6 lístkov
50 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny: čerstvé rajčiny, slaninku, cibuľu, bazalku, bucatini, alebo inú cestovinu (napr. špagety), parmezán, olivový olej a soľ.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 1
  2. 2

    Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu na cestovinu.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame si slaninku na malé kocky a pražíme do ružova s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si nakrájame 1/4 cibule a pridáme k slaninke. Pražíme na miernom ohni do sklovita.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 4
  5. 5

    Rajčiny obaríme vriacou vodou a olúpeme.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 5
  6. 6

    Olúpané rajčiny nakrájame a pridáme k slaninke a cibuli.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 6
  7. 7

    Posolíme, pridáme bazalku a dusíme.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 7
  8. 8

    Do vriacej vody pridáme soľ a cestovinu. Varíme "al dente", teda do vtedy, kým sú uvarené, ale nie úplne do mäkka.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 8
  9. 9

    Nastrúhame čerstvý parmezán.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 9
  10. 10

    Cestoviny scedíme a pridáme do rajčinovej omáčky. Ak je omáčka príliš hustá, možeme do nej pridať trochu vody v ktorej sme varili cestovinu.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 10
  11. 11

    Cestovinu dobre premiešame s omáčkou a struhaným parmezánom.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 11
  12. 12

    Pridáme trochu olivového oleja pre chuť.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 12
  13. 13

    Ozdobíme lístkom bazalky a ihneď podávame.

    Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou - obrázok 13

Diskusia k receptu

evusik
výborný recept, samé kvalitné suroviny, pekný fotopostup.... dal si si záležať... palček hore :-) len ja by som vymenila cibuľu za cesnak, ale to je len vec chute .-)
marikafil
Toto jedlo asi pozná väčšina gazdiniek, ktoré varia podľa toho, čo dom dá. Ale pre nováčikov v kuchyni je to veľmi vhodný recept, obrázky krásne a postup úplne "blbovzdorný". A keby to z toho komentu nebolo celkom jasné, tak to bola pochvala:-) Škoda, že keď som sa ja učila variť, nebol internet ani varecha.
afataga
robievam velmi podobne, ale bez cibule, akosi mi tam nepasuje a paradajky nesupem a davam aj chilli kedze ja mam taku uchylku :-) je to vyborne a jednoduche
alexdidi
Ja mám radšej namiesto cibule opečené plátky cesnaku....dobrý,rýchly,jednoduchý recept a nyjviac mi chutí s tagliatelle...
tiginko
super recept, moje oblubene chute....len mi prosim ta ozrejmi, ako vyzeraju bucatini, mam medzery :-)
alexdidi
@tiginko ,to sú vlastne makaróny(hrubšie špagety s dierkou vo vnútri),obľúbené cestoviny môjho manžela.
jody
Konečne viem, že to čo sme vždy volali makaróny, sú vlastne Bucatini a ja ich mám radšej ako špagety! ďakujem!
slavicek
super recept,ale ja davam este cesnak,podlejem to vinkom a dochutim cilli paprickou a po po taliansky sa to vola AMATRICCIANA a bucatini nie su macaroni,macaroni su hrubsie a bucatini su spagety s dierou,tak by to povedal Talian
bts380
Dakujem za pochvalu. Velmi som sa snazil. Je to naozaj v podstate taky recept na "pasta all`amatriciana". V Rime be zrejme pouzili pecorino romano, ja som pouzil parmezan. Urcite by pridali aj peperoncino - chili papricky. Cesnak velmi nepouzivam, ale ak tak by som ho tam dal cely a potom vybral.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia