Foto: lukulienka
Zavárané dule krásne voňajú, myslím, že by sa mohli v kuchyni používať aj viac, nie len do kvasenej kapusty alebo do almary proti molám...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
50 g |
|
3 ks |
|
1 ks Activia |
|
1/2 téglika od Activie |
|
1/2 balíka |
|
150 g |
|
350 ml pohár , aj so šťavou |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Múku, pohánkovú krupicu, štipku soli, práškový cukor (s bezlepkovou protihrudkovou prísadou), prášok do pečiva (jeden malý, alebo pol balíčka veľkého, hlavne, že neobsahuje lepok), tri celé vajcia, jogurt, olej a trochu šťavy zo zaváraných dulí zmixujeme. Kto chce sladšiu, pridá ešte 25g cukru, my máme radi menej sladké koláče.
-
2
Do cesta pridáme na menšie kúsky nakrájané dule, zľahka premiešame. Vylejeme na menší plech (asi tak polovičná veľkosť štandardného plechu), vymastený maslom a vysypaný múkou. Na vrch môžeme ešte pridať celé mesiačiky dulí a šup s tým do vyhriatej rúry, kým sa tie mesiačiky nepotopia. Pečieme cca 35 min pri 180C.
-
3
Hotovú bublaninu ešte posypeme práškovým cukrom. A takto sa mi naposledy podarila - s veľkými bublinami, ako sa patrí :-) Možno ju upiecť napr. aj s marhuľami, ale vtedy dávam marhuľovú Actíviu, 1 vanilkový cukor a nepridávam šťavu z kompótu.
Opr.: ......článok.....