Bublanina s dulami - bezlepková (fotorecept)
Autor receptu: lukulienka
Zavárané dule krásne voňajú, myslím, že by sa mohli v kuchyni používať aj viac, nie len do
kvasenej kapusty alebo do almary proti molám...
20 porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Múku, pohánkovú krupicu, štipku soli, práškový cukor (s bezlepkovou protihrudkovou prísadou), prášok do pečiva (jeden malý, alebo pol balíčka veľkého, hlavne, že neobsahuje lepok), tri celé vajcia, jogurt, olej a trochu šťavy zo zaváraných dulí zmixujeme. Kto chce sladšiu, pridá ešte 25g cukru, my máme radi menej sladké koláče.
- Do cesta pridáme na menšie kúsky nakrájané dule, zľahka premiešame. Vylejeme na menší plech (asi tak polovičná veľkosť štandardného plechu), vymastený maslom a vysypaný múkou. Na vrch môžeme ešte pridať celé mesiačiky dulí a šup s tým do vyhriatej rúry, kým sa tie mesiačiky nepotopia. Pečieme cca 35 min pri 180C.
- Hotovú bublaninu ešte posypeme práškovým cukrom. A takto sa mi naposledy podarila - s veľkými bublinami, ako sa patrí :-)
Možno ju upiecť napr. aj s marhuľami, ale vtedy dávam marhuľovú Actíviu, 1 vanilkový cukor a nepridávam šťavu z kompótu.