Bublanina s dulami - bezlepková (fotorecept)

Autor receptu: lukulienka

Zavárané dule krásne voňajú, myslím, že by sa mohli v kuchyni používať aj viac, nie len do kvasenej kapusty alebo do almary proti molám...

20
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, pohánkovú krupicu, štipku soli, práškový cukor (s bezlepkovou protihrudkovou prísadou), prášok do pečiva (jeden malý, alebo pol balíčka veľkého, hlavne, že neobsahuje lepok), tri celé vajcia, jogurt, olej a trochu šťavy zo zaváraných dulí zmixujeme. Kto chce sladšiu, pridá ešte 25g cukru, my máme radi menej sladké koláče.
  2. Do cesta pridáme na menšie kúsky nakrájané dule, zľahka premiešame. Vylejeme na menší plech (asi tak polovičná veľkosť štandardného plechu), vymastený maslom a vysypaný múkou. Na vrch môžeme ešte pridať celé mesiačiky dulí a šup s tým do vyhriatej rúry, kým sa tie mesiačiky nepotopia. Pečieme cca 35 min pri 180C.
  3. Hotovú bublaninu ešte posypeme práškovým cukrom. A takto sa mi naposledy podarila - s veľkými bublinami, ako sa patrí :-) Možno ju upiecť napr. aj s marhuľami, ale vtedy dávam marhuľovú Actíviu, 1 vanilkový cukor a nepridávam šťavu z kompótu.