Bublanina s čučoriedkami
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
400 g |
|
300 ml |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
1 bal. |
|
1/2 KL |
|
1 bal. |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Príprava tejto bublaniny je veľmi jednoduchá. Do misy nasypeme múku, cukor, kypriaci prášok, jedlú sódu a vanilkový cukor, premiešame. Pridáme vajcia, mlieko a olej a tiež premiešame. Vznikne veľmi pekné žlté cesto, ktoré nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Na cesto poukladáme čučoriedky a dáme do vyhriatej rúry na 180 ºC asi na 30 minút. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorá by po zapichnutí do cesta mala zostať čistá.
- 3
Keď koláčik vychladne, stačí ho posypať práškovým cukrom a dobrú chuť!
Tiež Čučoriedkový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár