Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Bublanina s čučoriedkami

sarahh - bez fotkysarahh, 23. júla 2020
Bublanina s čučoriedkami
Foto: sarahh
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
400 g
300 ml
4  ks
200 ml
1  bal.
1/2 KL
1  bal.




Postup

  1. 1

    Príprava tejto bublaniny je veľmi jednoduchá. Do misy nasypeme múku, cukor, kypriaci prášok, jedlú sódu a vanilkový cukor, premiešame. Pridáme vajcia, mlieko a olej a tiež premiešame. Vznikne veľmi pekné žlté cesto, ktoré nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Na cesto poukladáme čučoriedky a dáme do vyhriatej rúry na 180 ºC asi na 30 minút. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorá by po zapichnutí do cesta mala zostať čistá.

  3. 3

    Keď koláčik vychladne, stačí ho posypať práškovým cukrom a dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia