Bryndzovo - syrové koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Inšpiráciou na tieto koláčiky mi bola @jerica a jej pagáčiky.Robila som ich a napadla ma dnes taká myšlienka,ked som našla v mrazáku bryndzu,že urobím podobné jej receptu.Sú vyborné tak isto ako jej.
@jerica dakujem .
40 porcií |
30+6 h minút príprava |
20 minút na 180-200 °C |
Postup
- V pekárničke som si nechala vymiesiť cesto.
- Po vymiesení ,cesto som vybrala a vložila do misky a odložila asi na6 hodin do chladu.
Cesto je tuhšie.
- Po šiestich hodinách cesto podkyslo.
- Na doske som ho rozvaľkala asi na 1 cm a polovicu cesta som potrela šmaľcom-masťou.
Na to som potom postrúhala hrubšie syr.Cesto som preložila na poly atroška som ho rozvaľkala.
- Potom som ho preložila ako lestkové cesto.
- Poskladané cesto potom rozvaľkam asi na 2 cm a potriem rozšľahaným vajíčkom.Stačí menšie.Na to som postrúhala hrubšie syr a posypala som aj ľanovými semienkami.
- Formičkou som povykrajala.Okraje,ktoré mi ostalo som iba pospájala a uložila na pomastený plech.Medzi tým som si vyhriala rúru.
- uprčené do ružova.