Bryndzové pečivo

mrcookiecook - fotkamrcookiecook, 27. decembra 2015

Chutné, slané pečivo. Kedysi sme ho vždy mávali na Vianoce, či na Silvestra. Po dlhej dobe som tieto maškrtky znova urobil. Človek sa trocha "zabaví" s formičkami, ale výsledok stojí za to. Stačí jeden, dva okoštovať a zrazu mizne pred očami celá misa. Preto by som hneď odporúčal robiť rovno dvojitú dávku ako robievam aj ja...

60 minút
príprava
15-20 minút
na 120 °C

Suroviny

250 g
250 g (alebo maslo)
250 g
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, tuk a bryndzu vymiesime na jemné cesto...

    Bryndzové pečivo - obrázok 1
  2. 2

    Hotové cesto necháme asi polhodiny v chlade stuhnúť...

    Bryndzové pečivo - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na pomastený plech...

    Bryndzové pečivo - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme žĺtkom, osolíme a posypeme celou rascou. Pečieme do zlata pri 120 - 150°C podľa typu rúry...

    Bryndzové pečivo - obrázok 4
  5. 5

    A hotovo! Už len počkať, kým trocha vychladnú... ...dobrú chuť! :-)

    Bryndzové pečivo - obrázok 5

Diskusia k receptu

francuzska1
Odporucam aj ja robievam bud take ako si uviedla alebo ked nemam bryndzu vymenim ju za syr,ktory mam doma po ruke:-) Su velmi chutne!
cesminaz
Vyborne chrumkačiky,ale problem je v tom,ze clovek nevie prestat :-)))
marta23
A ja skúsim podľa tohto receptu, pre zmenu pridám do cesta trochu mletej červenej papriky nepálivej.
chapona
robievam, ale do cesta pridávam 1 žĺtok a 1 ČL mletý kmín - sú chrumkavejšie, namiesto bryndze sa môže použiť strúhaný Eidam alebo Niva, zväčša robievam takto 3 druhy
tanaivan
Je naozaj jednoduché a výborné, komu sa zdá bryndza drahšia kľudne nech použije tvaroh jemný, či hrudkový sú vynikajúce. Ja som nemala veľa času, tak som si cesto urobila večer, zabalila do fólie a na druhý deň, keď so prišla z práce urobila, už ma nezdržiavala príprava cesta a boli čerstvé a rýchlo urobené.
zdezda
Odobrujem, veľmi chutné, už som vyskúšala :-)
elba
robila som ich aj dnes ,ale pre zmenu som vyskúšala so špaldovou hladkou múkou,sú dobréaj tak
soniatko
receptik vyzera lahodne takze tradicne mandlove pagaciky teraz vymenim za tvoje bryndzove :) dakujem za recept
strelka
Prave ich peciem, z dvojitej davky. Su vynikajuce!