Foto: mrcookiecook
Chutné, slané pečivo. Kedysi sme ho vždy mávali na Vianoce, či na Silvestra. Po dlhej dobe som tieto maškrtky znova urobil. Človek sa trocha Zobraziť celý popisChutné, slané pečivo. Kedysi sme ho vždy mávali na Vianoce, či na Silvestra. Po dlhej dobe som tieto maškrtky znova urobil. Človek sa trocha "zabaví" s formičkami, ale výsledok stojí za to. Stačí jeden, dva okoštovať a zrazu mizne pred očami celá misa. Preto by som hneď odporúčal robiť rovno dvojitú dávku ako robievam aj ja...
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Múku, tuk a bryndzu vymiesime na jemné cesto...
-
2
Hotové cesto necháme asi polhodiny v chlade stuhnúť...
-
3
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na pomastený plech...
-
4
Potrieme žĺtkom, osolíme a posypeme celou rascou. Pečieme do zlata pri 120 - 150°C podľa typu rúry...
-
5
A hotovo! Už len počkať, kým trocha vychladnú... ...dobrú chuť! :-)
Diskusia k receptu