Bryndzové pečivo

mrcookiecook - fotkamrcookiecook, 27. decembra 2015

Chutné, slané pečivo. Kedysi sme ho vždy mávali na Vianoce, či na Silvestra. Po dlhej dobe som tieto maškrtky znova urobil. Človek sa trocha Zobraziť celý popisChutné, slané pečivo. Kedysi sme ho vždy mávali na Vianoce, či na Silvestra. Po dlhej dobe som tieto maškrtky znova urobil. Človek sa trocha "zabaví" s formičkami, ale výsledok stojí za to. Stačí jeden, dva okoštovať a zrazu mizne pred očami celá misa. Preto by som hneď odporúčal robiť rovno dvojitú dávku ako robievam aj ja...

60 minút
príprava
15-20 minút
na 120 °C

Suroviny

250 g
250 g (alebo maslo)
250 g
 na potretie

Postup

  1. 1

    Múku, tuk a bryndzu vymiesime na jemné cesto...

    Bryndzové pečivo - obrázok 1
  2. 2

    Hotové cesto necháme asi polhodiny v chlade stuhnúť...

    Bryndzové pečivo - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na pomastený plech...

    Bryndzové pečivo - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme žĺtkom, osolíme a posypeme celou rascou. Pečieme do zlata pri 120 - 150°C podľa typu rúry...

    Bryndzové pečivo - obrázok 4
  5. 5

    A hotovo! Už len počkať, kým trocha vychladnú... ...dobrú chuť! :-)

    Bryndzové pečivo - obrázok 5

Diskusia k receptu

francuzska1
Odporucam aj ja robievam bud take ako si uviedla alebo ked nemam bryndzu vymenim ju za syr,ktory mam doma po ruke:-) Su velmi chutne!
marta23
A ja skúsim podľa tohto receptu, pre zmenu pridám do cesta trochu mletej červenej papriky nepálivej.
chapona
robievam, ale do cesta pridávam 1 žĺtok a 1 ČL mletý kmín - sú chrumkavejšie, namiesto bryndze sa môže použiť strúhaný Eidam alebo Niva, zväčša robievam takto 3 druhy
tanaivan
Je naozaj jednoduché a výborné, komu sa zdá bryndza drahšia kľudne nech použije tvaroh jemný, či hrudkový sú vynikajúce. Ja som nemala veľa času, tak som si cesto urobila večer, zabalila do fólie a na druhý deň, keď so prišla z práce urobila, už ma nezdržiavala príprava cesta a boli čerstvé a rýchlo urobené.
zdezda
Odobrujem, veľmi chutné, už som vyskúšala :-)
elba
robila som ich aj dnes ,ale pre zmenu som vyskúšala so špaldovou hladkou múkou,sú dobréaj tak
soniatko
receptik vyzera lahodne takze tradicne mandlove pagaciky teraz vymenim za tvoje bryndzove :) dakujem za recept
strelka
Prave ich peciem, z dvojitej davky. Su vynikajuce!
anka246
Ďakujem za recept, vyskúšam. Potom dám zas fotku.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha