Bryndzové pečivo

Autor receptu: mrcookiecook

Chutné, slané pečivo. Kedysi sme ho vždy mávali na Vianoce, či na Silvestra. Po dlhej dobe som tieto maškrtky znova urobil. Človek sa trocha "zabaví" s formičkami, ale výsledok stojí za to. Stačí jeden, dva okoštovať a zrazu mizne pred očami celá misa. Preto by som hneď odporúčal robiť rovno dvojitú dávku ako robievam aj ja...

60 minút
príprava
15-20 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, tuk a bryndzu vymiesime na jemné cesto...
  2. Hotové cesto necháme asi polhodiny v chlade stuhnúť...
  3. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na pomastený plech...
  4. Potrieme žĺtkom, osolíme a posypeme celou rascou. Pečieme do zlata pri 120 - 150°C podľa typu rúry...
  5. A hotovo! Už len počkať, kým trocha vychladnú... ...dobrú chuť! :-)