Bryndzové pečivo
Autor receptu: mrcookiecook
Chutné, slané pečivo. Kedysi sme ho vždy mávali na Vianoce, či na Silvestra. Po dlhej dobe som tieto maškrtky znova urobil. Človek sa trocha "zabaví" s formičkami, ale výsledok stojí za to. Stačí jeden, dva okoštovať a zrazu mizne pred očami celá misa. Preto by som hneď odporúčal robiť rovno dvojitú dávku ako robievam aj ja...
60 minút príprava |
15-20 minút na 120 °C |
Postup
- Múku, tuk a bryndzu vymiesime na jemné cesto...
- Hotové cesto necháme asi polhodiny v chlade stuhnúť...
- Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na pomastený plech...
- Potrieme žĺtkom, osolíme a posypeme celou rascou. Pečieme do zlata pri 120 - 150°C podľa typu rúry...
- A hotovo! Už len počkať, kým trocha vychladnú...
...dobrú chuť! :-)