Bryndzové paličky fotorecept

boise - fotkaboise, 13. septembra 2013
Bryndzové paličky (fotorecept)
Foto: boise

Po včerajšom malinovníku som zatúžila po niečom slanom. Slanom a bryndzovom. A k tomu všetkému chrumkavom...

40 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
75 g
75 g
200 g
200 g
2 ks
1 bal.
1/2 ČL
4 PL alebo šľahačková smotana
1-2 ČL
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dáme do misky. So soľou opatrne, ak je bryndza veľmi slaná, tak radšej menej.

    Bryndzové paličky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto. Kým po sebe poupratujeme, a prichystáme si veci na vaľkanie a vykrajovanie, dáme ho oddýchnuť do chladničky.

    Bryndzové paličky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,7cm, potrieme vaječným bielkom, posypeme soľou, rascou, prípadne sezamom a pokrájame radielkom.

    Bryndzové paličky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov na cca 30-40 minút. Ja za svoju lenivú rúru neručím, sledujte si to, lebo to môže byť aj menej, viac asi ani nie :)

    Bryndzové paličky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme vychladnúť a chrúmeme napríklad pri dobrej knihe. :)

    Bryndzové paličky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

lusinkab
Tak toto sa mi teda neskutocne paci. Ulozene ale v mojom pripade urobim s fetou kedze o bryndzi mozem tak akurat snivat :-) vdaka za super receptik.
venusa
Vyzeraju uzasne. Mas dobry grif hned ich mazes a osypavas. Prakticke, odkukavam. Ja som sa prduskala s kazdou zvlast :)
luss44
slané veci na chrumkanie zbožňujem, vďaka za ďalší rcp do zbierky.
brambora
recept sa mi paci. aku "normalnu" muku by som mohla pouzit miesto tej celozrnnej? :)
frezia
Vyborny recept,tiez ocenujem,ze si to pred krajanim potrela a posypala sezamom.
frezia68
Kedykoľvek by som prijala pozvanie na ochutnávku,vydarené,pekné a chutné :-) robievam bez vločiek,tiež kombinujem múky a vyskúšam podľa Teba :-) už je v KK.
boise
@brambora v original rcp bola hruba muka, neboli ovsene ani polohruba...ale hmotnostne jej bolo skoro o polovicu menej, tak vyskusaj, ale pridavaj radsej postupne...ja som s povodnymi hodnotami mala cesto ako blato, tak som to takto upravila ;)
izabella929
krásne vyzerajú a o chuti nebudem písať, viem si domyslieť...takže paráda.-))
mariamka
uz na pohlad vyzeraju chrumkavo, a s vlockami zvlast, najblizsie peciem, zaradujem medzi slanu klasiku :)
kala
určite vyskúšam , zbožňujem všetko bryndzové, dakujem
citrinka
...prosím ťa, cca koľko ks vyjde z uvedeného množstva cesta? ďakujem! :)
boise
@citrinka mne vyslo na dva velke plechy ;)
Dakujem za reakcie, vyskusajte, su super :)
elysa
@boise paličky upečené a už aj zjedené... vyšli dva plechy a čas pečenia som mala polovičný- asi máš rúru dôchodkyňu :-) tieto paličky sú prudko jedlé!!! nestihla som sa ku knihe ani dostať a bolo po nich...

boise
@elysa tak to mám radosť že chutia :) Jaj tá moja rúra, pečie dobre, ale dlho :D ;) Preto na to upozorňujem skoro pri každom recepte :) Ďakujem že si dala vedieť :)
andreac
@elysa , Vaša fotografia ku Vášmu dnešnému komentáru bola pridaná. Redakcia
janusniq
Skvelý recept. Teraz na Silvestra som ho skúsila - vyšli perfektne a to dokonca aj mne, ktorá takéto krehké a/alebo slané pečivo nikdy nerobila. Len pre zaujímavosť ja som ich piekla 20 min. pri 170 stupňoch.
danielcacka
sú výborné, už som ich robila druhýkrát, na obmenu som dala namiesto červenej papriky kari korenie a tiež sú výborné....