Foto: boise
Po včerajšom malinovníku som zatúžila po niečom slanom. Slanom a bryndzovom. A k tomu všetkému chrumkavom...
na 170 °C
Suroviny
150 g |
|
75 g |
|
75 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1/2 ČL |
|
4 PL alebo šľahačková smotana |
|
1-2 ČL |
|
Na potretie: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto dáme do misky. So soľou opatrne, ak je bryndza veľmi slaná, tak radšej menej.
-
2
Vypracujeme cesto. Kým po sebe poupratujeme, a prichystáme si veci na vaľkanie a vykrajovanie, dáme ho oddýchnuť do chladničky.
-
3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,7cm, potrieme vaječným bielkom, posypeme soľou, rascou, prípadne sezamom a pokrájame radielkom.
-
4
Poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov na cca 30-40 minút. Ja za svoju lenivú rúru neručím, sledujte si to, lebo to môže byť aj menej, viac asi ani nie :)
-
5
Necháme vychladnúť a chrúmeme napríklad pri dobrej knihe. :)
Dakujem za reakcie, vyskusajte, su super :)