Bryndzové paličky (fotorecept)

Autor receptu: boise

Po včerajšom malinovníku som zatúžila po niečom slanom. Slanom a bryndzovom. A k tomu všetkému chrumkavom...

40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky. So soľou opatrne, ak je bryndza veľmi slaná, tak radšej menej.
  2. Vypracujeme cesto. Kým po sebe poupratujeme, a prichystáme si veci na vaľkanie a vykrajovanie, dáme ho oddýchnuť do chladničky.
  3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,7cm, potrieme vaječným bielkom, posypeme soľou, rascou, prípadne sezamom a pokrájame radielkom.
  4. Poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov na cca 30-40 minút. Ja za svoju lenivú rúru neručím, sledujte si to, lebo to môže byť aj menej, viac asi ani nie :)
  5. Necháme vychladnúť a chrúmeme napríklad pri dobrej knihe. :)