Bryndzová polievka od svokry

Autor receptu: perinbabba

Bryndzu milujem na všetky spôsoby :-) Prvýkrát som bryndzovú polievku jedla u svokrovcov ... tak posúvam ich recept :-)

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme variť spolu s celou cibuľou. Vody na zemiaky ale dáme viac. Budeme ju potrebovať. Keď sa zemiaky uvaria, vyhodíme (alebo zjeme) cibuľu.
  2. Odlejeme si trochu vody zo zemiakov do zaváraninového pohára (alebo misky, alebo ... ) a odložíme. V ďalšej miske si zmiešame vodu s polohrubou múkou. Pridáme tam nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a urobíme si "melence" ... halušky. Malou lyžičkou vytvarujeme melence a dáme ich variť k zemiakom.
  3. Keď sú aj melence uvarené, vymiešame vo vode zo zemiakov bryndzu s tvarohom a vlejeme k zemiakom Na koniec pridáme kúsok masla na zahustenie:-)
  4. Vychytávky : Nemusí sa dať tvaroh, jednoducho sa dá viac bryndze. Ale v tejto verzii je polievka jemnejšia :-) Miluje ju aj môj 2,5 ročný syn :-)