Bryndzová polievka na jednoduchší spôsob (mrvance s bryndzou)

Autor receptu: nemea1

Tento recept patrí medzi moje najobľúbenejšie. Mám ho od mojej mamy. V našej rodine sa pomaly považuje za "rodinný". Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci.

6-10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme variť do vody s troškou soli (ak je bryndza moc slaná, so soľou opatrne). Keď máme zemiaky na poly uvarené, pridáme mrveničku (buď kupovanú, alebo si môžeme urobiť aj doma, pôvodný recept bol s mrvancami, takže komu sa chce, bude o to lepší).
  2. Medzitým si bryndzu rozpustíme v asi 2 dl letnej vody, aby neboli hrčky.
  3. Keď máme uvarené zemiaky aj mrveničku (mrvance), pridáme rozpustenú bryndzu a na miernom ohni miešame, kým neuvidíme, ako nám začne vrieť (moja mama vravievala že "kým vyhodí kochlík") nesmie nám dlho vrieť, lebo sa z bryndze stane žuvačka.