Inšpirácia z The New Vegetarian Cookbook od Heather Thomasovej.
porcií
na 200 °C
Suroviny
| 75 g |
|
| 225 ml (sójové z DM) |
|
| 125 g |
|
| 100 g (alebo polohrubá) |
|
| 1,5 čl (bio, bez fosfátov) |
|
| 0,5 čl |
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 1 ks (z bio citróna) |
|
| 50 g za studena lisovaný |
|
| 50 g |
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
Toto je dávka na 12 muffinov. Vanilkovú hrašku zmiešame s 3 PL vody a necháme chvíľu postáť. Sušené brusnice namočíme do rastlinného mlieka a necháme zmäknúť asi 10 - 15 minút.
- 2
Do misy preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ. Pridáme cukor a mleté orechy.
- 3
Samostatne zmiešame citrónovú kôru, olej a hrašku s vodou a pridáme túto zmes k brusniciam v rastlinnom mlieku.
- 4
Tekuté suroviny pridáme k suchým a jemne zmiešame. Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a jemne posypeme hnedým cukrom. Cukor treba poriadne pritlačiť, lebo bude opadávať a zapáchať prihorený v rúre (ako mne:-). Netreba ho dávať veľa - muffiny sú vďaka nemu jemne chrumkavé a karamelové.
- 5
Pečieme pri 200 C asi 20 minút alebo v závislosti od rúry. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu