Brusnicové muffiny vegan

veganvidya - fotkaveganvidya, 1. novembra 2013

Inšpirácia z The New Vegetarian Cookbook od Heather Thomasovej.

12
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

75 g
225 ml (sójové z DM)
125 g
100 g (alebo polohrubá)
1,5 čl (bio, bez fosfátov)
0,5 čl
50 g
20 g
1 ks (z bio citróna)
50 g za studena lisovaný
50 g
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Toto je dávka na 12 muffinov. Vanilkovú hrašku zmiešame s 3 PL vody a necháme chvíľu postáť. Sušené brusnice namočíme do rastlinného mlieka a necháme zmäknúť asi 10 - 15 minút.

  2. 2

    Do misy preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ. Pridáme cukor a mleté orechy.

  3. 3

    Samostatne zmiešame citrónovú kôru, olej a hrašku s vodou a pridáme túto zmes k brusniciam v rastlinnom mlieku.

  4. 4

    Tekuté suroviny pridáme k suchým a jemne zmiešame. Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a jemne posypeme hnedým cukrom. Cukor treba poriadne pritlačiť, lebo bude opadávať a zapáchať prihorený v rúre (ako mne:-). Netreba ho dávať veľa - muffiny sú vďaka nemu jemne chrumkavé a karamelové.

  5. 5

    Pečieme pri 200 C asi 20 minút alebo v závislosti od rúry. Dobrú chuť.

    Brusnicové muffiny vegan - obrázok 5

Diskusia k receptu