Brusnicové muffiny vegan
Autor receptu: veganvidya
Inšpirácia z The New Vegetarian Cookbook od Heather Thomasovej.
12 porcií |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Toto je dávka na 12 muffinov. Vanilkovú hrašku zmiešame s 3 PL vody a necháme chvíľu postáť. Sušené brusnice namočíme do rastlinného mlieka a necháme zmäknúť asi 10 - 15 minút.
- Do misy preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ. Pridáme cukor a mleté orechy.
- Samostatne zmiešame citrónovú kôru, olej a hrašku s vodou a pridáme túto zmes k brusniciam v rastlinnom mlieku.
- Tekuté suroviny pridáme k suchým a jemne zmiešame. Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a jemne posypeme hnedým cukrom. Cukor treba poriadne pritlačiť, lebo bude opadávať a zapáchať prihorený v rúre (ako mne:-). Netreba ho dávať veľa - muffiny sú vďaka nemu jemne chrumkavé a karamelové.
- Pečieme pri 200 C asi 20 minút alebo v závislosti od rúry. Dobrú chuť.