Brusnicové muffiny vegan

Autor receptu: veganvidya

Inšpirácia z The New Vegetarian Cookbook od Heather Thomasovej.

12
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Toto je dávka na 12 muffinov. Vanilkovú hrašku zmiešame s 3 PL vody a necháme chvíľu postáť. Sušené brusnice namočíme do rastlinného mlieka a necháme zmäknúť asi 10 - 15 minút.
  2. Do misy preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ. Pridáme cukor a mleté orechy.
  3. Samostatne zmiešame citrónovú kôru, olej a hrašku s vodou a pridáme túto zmes k brusniciam v rastlinnom mlieku.
  4. Tekuté suroviny pridáme k suchým a jemne zmiešame. Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a jemne posypeme hnedým cukrom. Cukor treba poriadne pritlačiť, lebo bude opadávať a zapáchať prihorený v rúre (ako mne:-). Netreba ho dávať veľa - muffiny sú vďaka nemu jemne chrumkavé a karamelové.
  5. Pečieme pri 200 C asi 20 minút alebo v závislosti od rúry. Dobrú chuť.