Brusnicové kocky

monnikka - fotkamonnikka, 10. mája 2013
Brusnicové kocky
Foto: monnikka

Výborné a nenáročné na prípravu - inšpirácia z televíznej relácie, mierne som si recept upravila, tam to robili ako tortu, všetci si pochvaľovali a Zobraziť celý popisVýborné a nenáročné na prípravu - inšpirácia z televíznej relácie, mierne som si recept upravila, tam to robili ako tortu, všetci si pochvaľovali a mali pravdu, je to lahodný osviežujúci zákusok.

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
200 g
100 ml
100 ml
1 ks
1 PL
Plnka:
cca 500 g
1 ks
2 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešame žĺtky s cukrom, striedavo pridávame olej a perlivú vodu/ak nemáte postačí aj voda z vodovodu/,potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech, pečieme na 180 stupňov.

  2. 2

    Plnka: Pudingový prášok rozmiešame v kompóte / ja som mala tri 180 g poháriky/ a uvaríme za stáleho miešania hustú kašu, keď vychladne primiešame kyslé smotany zmiešané s van. cukrom, nakoniec zľahka metličkou vmiešame vyšľahané šľahačkové smotany so stužovačom. Zmes natrieme na vychladnutý korpus, necháme stuhnúť. Pred podávaním môžme ozdobiť šľahačkou alebo pofŕkať topingom.

Diskusia k receptu

babkamt
Pečiem tento koláč s menšou obmenou a to s jahodami . Je výborný .
ariela6
dobrý receptik uložila som si ho aj ked nemam zavarane brusnice ale mam ine bobulovite ovocie zo zahradky zavarene tak snad by to bolo dobre aj s ribezlami alebo aronia nero skusim
monnikka
ďakujem:) tiež si myslím, že aj iné ovocie by bolo dobré, nabudúce skúsim čučoriedky, aj jahodový musí byť výborný ako hovorí babkamt




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia