Brownies z červenej repy

Autor receptu: danda3

Tento perfektný recept som našla na stránke "Vaše nové ja" a keďže som mala uvarenú repu, vyskúšala som a zároveň zjednodušila technologický postup a neľutujem, je fantastický.♥

16
porcií
60 minút
príprava
40-45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu (môže byť aj várová, ale aspoň s 52% kakaa) si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým tukom (alebo maslom) a kávou. Červenú repu uvaríme a na jemno postrúhame.
  2. Celé vajcia šľaháme spolu so štipkou soli, potom pridáme rapaduru trstinovú + med (alebo brezový cukor alebo normálny klasický cukor) a vyšľaháme do peny, postupne pridávame nie horúcu roztopenú čokoládu, zašľaháme, pridáme repu + kakao rozmiešané s PDP. Na menších otáčkach premiešame.
  3. Dáme do formy vyloženej papierom na pečenie a na 160°C pečieme na vrchný a spodný ohrev 40 - 45 minút. Najskôr sa koláč zdvihne, ale potom padne, ale to je v poriadku. Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou pripravenou roztopením čokolády v smotane vo vodnom kúpeli. Formu som dala 26 cm, ale stačí aj 24 cm, koláč bude vyšší.
  4. Mali sme oslavu a tento koláč mal väčší úspech ako torta, stačí malý kúsok, je ozaj sýty a repu v ňom vôbec nepoznať.