Foto: monciq
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Čokoládu ja používam mliečnu je pre mňa sladšia a lahodnejšia rozpustíme vo vodnom kúpele s maslom a deci mlieka do toho, všetko miešať kým sa čokoláda nerozpustí. Potom ju odstaviť a nechať vychladnúť.
- 2
Vajcia si rozdeliť na žĺtka a bielka, žĺtka vyšľahať s cukrom do peny a bielka so štipkou soli na sneh. Tentoraz som slabo rozšľahala žĺtka s cukrom a preto na plechu mi cukor padol na dno. Ale malo to parádny efekt, pretože tam skaramelizoval.
- 3
Do vychladnutej čokolády vmiešať najprv žĺtkovú penu, potom múku a nakoniec sneh. Plech vyložiť papierom na pečenie, rúru predhriať na 180 stupňov a piecť cca 20 min. Pred vložením do rúry som si jeden rad čokolády narezala na hobliny a posypala cely koláč, k tomu pridala sušené brusnice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu