Foto: skatulka
Brownies je koláčik ako stvorený pre milovníkov čokolády. Tento môj je odľahčený tvarohovým krémom.
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Maslo spolu s horkou čokoládou roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
-
2
Potom do zmesi po jednom zašľaháme vajíčka a následne postupne pridáme sypké suroviny, ktoré sme si predtým zmiešali dokopy.
-
3
Vznikne nám husté čokoládové cesto, ktoré vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm). Formu si predtým vystelieme papierom na pečenie, potretým maslom.
-
4
Pečieme na 160 °C 30 minút. Necháme vychladnúť.
-
5
Krém si pripravíme z jemného tvarohu a 2 čl cukru. Vychladnuté cesto potrieme krémom a prípadne dozdobime ovocím.
Diskusia k receptu