Foto: dzejsik
Kombinácia čokolády a tvarohu nikdy nič nepokazí ... ani teraz ;)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Brownies: | |
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1/2 balíčka |
|
1 hrsť |
|
Cheesecake: | |
1 kg |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
trochu |
|
2 ks |
|
osladiť podľa vlastnej chuti |
|
Postup
-
1
Cheesecake časť: Jemný tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme 2 vajíčka, 2 PL maizeny, štipku rumu, vanilkový cukor a dosladíme podľa vlastnej chuti práškovým cukrom.
-
2
Brownies časť: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom a pridáme cukor (ak trstinový, radšej 170 g, keďže je menej sladký). Necháme troška vychladnúť a až potom vmiešame celé vajíčka. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a PDP a posekané orechy.
-
3
Na menší vysypaný plech (môj mal 35*19 cm) rozotrieme polovicu brownies časti. Následne vylejeme tvarohovú zmes a z druhej polovice brownies časti do nej urobíme pásiky.
-
4
Tie potom na striedačku 2 smermi popreťahujeme špajdlou.
-
5
Pečieme na 180° necelú hodinku (závisí od rúry) - upečenie testujeme v strede koláča pomocou špajdle. Keď sa nám na ňu budú lepiť len čoko hrudky z cesta, vyberieme z rúry von.
-
6
Koláč necháme aspoň 2 hodinky vychladnúť na chladnom mieste. Potom už len pokrájať a koštovať ... ak vydrží do druhého dňa, bude len a len lepší ;)
Diskusia k receptu