Brownie-Cheese Cake (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Kombinácia čokolády a tvarohu nikdy nič nepokazí ... ani teraz ;)

20
porcií
20 minút
príprava
45-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cheesecake časť: Jemný tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme 2 vajíčka, 2 PL maizeny, štipku rumu, vanilkový cukor a dosladíme podľa vlastnej chuti práškovým cukrom.
  2. Brownies časť: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom a pridáme cukor (ak trstinový, radšej 170 g, keďže je menej sladký). Necháme troška vychladnúť a až potom vmiešame celé vajíčka. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a PDP a posekané orechy.
  3. Na menší vysypaný plech (môj mal 35*19 cm) rozotrieme polovicu brownies časti. Následne vylejeme tvarohovú zmes a z druhej polovice brownies časti do nej urobíme pásiky.
  4. Tie potom na striedačku 2 smermi popreťahujeme špajdlou.
  5. Pečieme na 180° necelú hodinku (závisí od rúry) - upečenie testujeme v strede koláča pomocou špajdle. Keď sa nám na ňu budú lepiť len čoko hrudky z cesta, vyberieme z rúry von.
  6. Koláč necháme aspoň 2 hodinky vychladnúť na chladnom mieste. Potom už len pokrájať a koštovať ... ak vydrží do druhého dňa, bude len a len lepší ;)