Broskyňový puding bez varenia

mlsalka - fotkamlsalka, 6. júla 2012
Broskyňový puding bez varenia
Foto: mlsalka

Bez varenia, bez prášku :-) fotená je pracovná verzia, tak snáď sa nikto nebude pohoršovať nad vzhľadom. Dobrú chuť.

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 hrnček
1/2 hrnček
2-3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Broskyne (alebo iné ovocie) očistíme. Dva hrnčeky sú asi 4 kusy broskýň. Dávala som aj so šupou, ale bude lepšie, ak ošúpete. Puding bude potom krajší. Očistené broskyne nakrájame na kocky a pomixujeme s kokosovým mliekom, hotovou želatínou a medom. Tekutina by mala byť úplne hladká. Nakoniec pridáme kokosový olej a znova premixujeme. Dáme do pohárov a do chladničky. Po stuhnutí ozdobíme a môžeme podávať.

  2. 2

    Z dávky vyjdú cca 3 poháre pudingu (3x 2dcl). Kto nemá kokosový olej môže dať avokádo, ale to nemám rada, tak neručím za výsledok.

  3. 3

    Poznámka k želatíne: Použila som 20g želatínu Dr.Oetker.

Diskusia k receptu

mlsalka
250ml. Ale to nie je dolezite, ak chces menej pudingu mozes pouzit mensi hrncek a odmerat suroviny v nom. :-)
sailero
je to urcite mnamkove. mam rada kokosove sladkosti a aj broskyne. mnam.

mlsalka
len som neosupala broskyne, takze mi bolo vytknute, ze to vyzera ako horcica :-D nabuduce spravim z marhul, bude to krajsie. a mozno aj lepsie.
lucylee
@mlsalka uzasny recept. Uz sa chladi v chladnicke. Vcera som kupila bio kokosovy olej lisovany za studena. Je absolutne uzasny. Ty ho pouzivas uplne vsade. Je dost tuhy-rozpustas ho, alebo ho pridavas v tuhom stave?
mlsalka
@lucylee kokosovy olej je pri izbovej teplote tekuty, aj do zakuskov sa ma davat tekuty (lepsie sa to miesa), takze ak ho mas tuhy, je dobre ho ponorit do teplej vody na chvilu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia