Broskyňový koláč z krehkého cesta (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Taký malý letný koláčik....

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. všetky prísady na cesto rýchlo zmiesime...
  2. zabalíme do fólie a dáme na 20 minút do chladničky
  3. potom cesto roztlačíme do vymastenej formy tak, aby malo aj okraje a dáme piecť na 180°C na 12-15 minút.
  4. Broskyne zalejeme horúcou vodou, necháme 5 minút postáť a ošúpeme ich. Prepolíme a zbavíme kôstok.
  5. Mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom. Chcela som použiť len čisté mascarpone, ale akési bolo vodové, tak som uvarila v 3dl mlieka puding a keď vychladol spojila som ho s maskarpone a vznikol veľmi lahodný krém
  6. upečený korpus necháme celkom vychladnúť
  7. potom naň navrstvíme krém...
  8. a pripravíme si podľa návodu tortové číre želé
  9. na krém naukladáme na mesiačiky nakrájané broskyne
  10. a zalejeme tortovým želé.
  11. a veľmi svieži, jednoduchý koláčik je na svete :-)