Broskyňový koláč z krehkého cesta (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Taký malý letný koláčik....
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- všetky prísady na cesto rýchlo zmiesime...
- zabalíme do fólie a dáme na 20 minút do chladničky
- potom cesto roztlačíme do vymastenej formy tak, aby malo aj okraje a dáme piecť na 180°C na 12-15 minút.
- Broskyne zalejeme horúcou vodou, necháme 5 minút postáť a ošúpeme ich. Prepolíme a zbavíme kôstok.
- Mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom. Chcela som použiť len čisté mascarpone, ale akési bolo vodové, tak som uvarila v 3dl mlieka puding a keď vychladol spojila som ho s maskarpone a vznikol veľmi lahodný krém
- upečený korpus necháme celkom vychladnúť
- potom naň navrstvíme krém...
- a pripravíme si podľa návodu tortové číre želé
- na krém naukladáme na mesiačiky nakrájané broskyne
- a zalejeme tortovým želé.
- a veľmi svieži, jednoduchý koláčik je na svete :-)