Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept)

Autor receptu: babav

Peach Cobbler je variacia chutneho ovocneho kolaca (v preklade broskynova torta).Autorkou receptu je Paula Deen ,popularna kulinarska osobnost na Food Network.com.Recept je typicky pre juzne staty severnej Ameriky,obzvlast v state Georgia kde Paula reziduje .Vyskusajte ,nebudete lutovat!

8-10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Broskyne okrajame .Este lepsie ,ak su dobre zrele, osupeme a nakrajame na mesiaciky.
  2. Potrebujeme 4 salky.
  3. Takto pripravene na panvici zmiesame s 1 salkou cukru a zalejeme vodou.
  4. Dusime ich na miernom ohni priblizne 10 minut ,pozor aby sa nerozvarili,musia si udrzat tvar.
  5. Na cesto potrebujeme muku ,ktora obsahuje kypriace ingrediencie(prasok do peciva a sodu bicarbonu),mlieko ,cukor a skoricu.
  6. Muku s cukrom a skoricu premiesame a pomaly prislahame studene mlieko .
  7. Cesto musi byt hladke , je pomerne riedke.
  8. Ruru predhrejeme na 180 stupnov C a do teplej vlozime formu,v ktorej budeme cobbler piect .Na dno formy dame maslo ,aby sa rozpustilo.
  9. Na rozpustene maslo pomalicky vylejeme pripravene cesto,nevadi ,ze maslo sa vytlaca zo dna formy.
  10. Na vrch cesta opatrne nalozime udusene broskyne aj so stavou.
  11. Po 45 minutach z rury vyberieme vonavu dobrotu.
  12. Tento druh kolacov sa podava teply,naberackou rovno z formy.Typicke pre juznanov je servovanie so zmrzlinou ,pripadne so slahackou.
  13. Ja som servovala s Breyersovou broskynovou zmrzlinou.Hodi sa aj vanilkova. Mint je cerstvy ,kto ma rad moze pozut;-) .