Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept)
Autor receptu: babav
Peach Cobbler je variacia chutneho ovocneho kolaca (v preklade broskynova torta).Autorkou receptu je Paula Deen ,popularna kulinarska osobnost na Food Network.com.Recept je typicky pre juzne staty severnej Ameriky,obzvlast v state Georgia kde Paula reziduje .Vyskusajte ,nebudete lutovat!
8-10 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Broskyne okrajame .Este lepsie ,ak su dobre zrele, osupeme a nakrajame na mesiaciky.
- Potrebujeme 4 salky.
- Takto pripravene na panvici zmiesame s 1 salkou cukru a zalejeme vodou.
- Dusime ich na miernom ohni priblizne 10 minut ,pozor aby sa nerozvarili,musia si udrzat tvar.
- Na cesto potrebujeme muku ,ktora obsahuje kypriace ingrediencie(prasok do peciva a sodu bicarbonu),mlieko ,cukor a skoricu.
- Muku s cukrom a skoricu premiesame a pomaly prislahame studene mlieko .
- Cesto musi byt hladke , je pomerne riedke.
- Ruru predhrejeme na 180 stupnov C a do teplej vlozime formu,v ktorej budeme cobbler piect .Na dno formy dame maslo ,aby sa rozpustilo.
- Na rozpustene maslo pomalicky vylejeme pripravene cesto,nevadi ,ze maslo sa vytlaca zo dna formy.
- Na vrch cesta opatrne nalozime udusene broskyne aj so stavou.
- Po 45 minutach z rury vyberieme vonavu dobrotu.
- Tento druh kolacov sa podava teply,naberackou rovno z formy.Typicke pre juznanov je servovanie so zmrzlinou ,pripadne so slahackou.
- Ja som servovala s Breyersovou broskynovou zmrzlinou.Hodi sa aj vanilkova.
Mint je cerstvy ,kto ma rad moze pozut;-) .