Broskyňovo-višňové trifle
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- V hrnci zohrejeme 300 ml smotany, mlieko
a vanilkový struk. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom
a kukuričným škrobom.
- Potom žĺtkovú hmotu zmiešame so zohriatou
smotanou a mliekom a v hrnci povaríme do stuhnutia.
Necháme vychladnúť a jemne vyšľaháme.
- Broskyne blanšírujeme asi 30 sekúnd vo vriacej
vode, ochladíme ich v studenej vode a ošúpeme.
- Keksy rozlámeme a uložíme ich na spodok
pohára, pokropíme likérom a zľahka potlačíme.
Na keksy poukladáme nakrájané ovocie a krém.
Vrstvy opakujeme, kým nezaplníme pohár.
Dozdobíme dotuha vyšľahanou šľahačkou.
|