Broskyňovo-višňové trifle

Autor receptu: redakcia

6
porcií
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci zohrejeme 300 ml smotany, mlieko a vanilkový struk. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom a kukuričným škrobom.
  2. Potom žĺtkovú hmotu zmiešame so zohriatou smotanou a mliekom a v hrnci povaríme do stuhnutia. Necháme vychladnúť a jemne vyšľaháme.
  3. Broskyne blanšírujeme asi 30 sekúnd vo vriacej vode, ochladíme ich v studenej vode a ošúpeme.
  4. Keksy rozlámeme a uložíme ich na spodok pohára, pokropíme likérom a zľahka potlačíme. Na keksy poukladáme nakrájané ovocie a krém. Vrstvy opakujeme, kým nezaplníme pohár. Dozdobíme dotuha vyšľahanou šľahačkou.