Broskyňovo-salková torta
Autor receptu: olivka
lahká svieža.. mala úspech :)
12 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky,masla,vody a cukru si vypracujeme hladké cesto. Pôjde to síce ťažšie ale netreba to vzdávať. :) Zabalené vo fólii ho dáme na pol hodinu do chladničky. Cesto vyvaľkáme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C až kým nezačne chytať farbu.
- Na salkovú plnku si dáme najprv napučať želatinu do vody, ktorú potom rozpustíme a pridáme citrónovú šťavu alebo arómu.Vyšľaháme šlahačku, zmiešame ju so salkom a primiešame želatínu. Vzniknutú zmes nalejeme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky.
- Želé si pripravíme tak, že broskyne rozmixujeme aj so šťavou a vmiešame želé, ktoré si pripravíme podľa návodu na obale. (kto chce sladšie môže pridať ešte cukor) Vylejeme na stuhnutú salkovú plnku a dáme znovu do chladničky dobre stuhnúť. Dozdobíme a dobrú chuť. :)