Broskyňovo-salková torta

Autor receptu: olivka

lahká svieža.. mala úspech :)

12
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky,masla,vody a cukru si vypracujeme hladké cesto. Pôjde to síce ťažšie ale netreba to vzdávať. :) Zabalené vo fólii ho dáme na pol hodinu do chladničky. Cesto vyvaľkáme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C až kým nezačne chytať farbu.
  2. Na salkovú plnku si dáme najprv napučať želatinu do vody, ktorú potom rozpustíme a pridáme citrónovú šťavu alebo arómu.Vyšľaháme šlahačku, zmiešame ju so salkom a primiešame želatínu. Vzniknutú zmes nalejeme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Želé si pripravíme tak, že broskyne rozmixujeme aj so šťavou a vmiešame želé, ktoré si pripravíme podľa návodu na obale. (kto chce sladšie môže pridať ešte cukor) Vylejeme na stuhnutú salkovú plnku a dáme znovu do chladničky dobre stuhnúť. Dozdobíme a dobrú chuť. :)