Broskyňovo-medovkový ľadový čaj (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Tento recept dobre padne v horúcich letných dňoch.

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Broskyne ošupeme.
  2. Nakrájame na kocky , rozdelíme do dvoch vysokých pohárov.
  3. Vodu privedieme do varu , pridáme cukor , umyté lístky medovky ( kúsok odložíme na výzdobu ) , miernym varom varíme , kým sa cukor nerozpustí . Necháme vychladnúť.
  4. Čaj zlejeme cez sitko .
  5. Medovkovým čajom zalejeme broskyne , pridáme dve kocky ľadu , po lyžičke citronovej šťavy , premiešame a poháre ozdobíme kolieskami citrona a kúskom medovky. Namiesto medovky pre zmenu môžeme vyskúšať aj matu.