Foto: paploska
Manžel mal dnes chuť na niečo sladké. Tak som mu vymyslela túto roládu :-) Bola hotová za 35 minút.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Pripravíme si klasickú piškótu. Žĺtka oddelíme od bielok. Bielka samostatne vyšľaháme do peny (keď prevrátim misku, tak bielka sa ani nehnú:-), ale to skúsené gazdinky vedia ...) 5 žĺtok vyšľahám s ovocným cukrom (môžete dať aj hroznovým alebo klasický práškový) a pridám pravú vanilku. Do hladkej špaldovej múky (pokojne vymente za pšeničnú) pridám pol prášku do pečiva (bio) a opatrne pridávam na 3x k žĺtkom vyšľahané bielka a múku. Miešame opatrne v jednom smere.
-
2
Pekáč vystelieme papierom na pečenie, ktorý potieram olejom a kukuričnou strúhankou (môžete dať samozrejme aj klasickú pšeničnú). Cesto vylejeme na pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 min. na 190 stup.
-
3
Ešte teplé upečené cesto vyklopím na čistú utierku. Keď ste si potreli papier olejom oddelíte ho veľmi ľahko. Teplé cesto hneď zrolujeme v utierke do rolády a necháme vychladnúť.
-
4
Počas pečenia cesta si pripravíme plnku. Do mascarpone pridáme 2 - 3 lyžice ovocného cukru (počet podľa chuti) a 1 čerstvý žĺtok. Šľahačku s vanilkou vyšľaháme do tuha a pridám k mascarpone. Plnka bude redšia, ale v chladničke stuhne. Broskyne nakrájame na malé kúsky. Cesto rozvinieme a natrieme plnkou, na ktorú husto nasypem broskyne. Roládu opätovne zavinieme.
-
5
Zvinutú roládu môže potrieť zvyšnou plnkou, ktorú ste si nechali. A tak 2 hodiny roládu nechajte vychladiť v chladničke. Moja fotka je pred chladením, už nevedeli vydržať. :-) Dobrú chuť.
Diskusia k receptu