Broskyňová roláda s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Manžel mal dnes chuť na niečo sladké. Tak som mu vymyslela túto roládu :-) Bola hotová za 35 minút.

12
porcií
35 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si klasickú piškótu. Žĺtka oddelíme od bielok. Bielka samostatne vyšľaháme do peny (keď prevrátim misku, tak bielka sa ani nehnú:-), ale to skúsené gazdinky vedia ...) 5 žĺtok vyšľahám s ovocným cukrom (môžete dať aj hroznovým alebo klasický práškový) a pridám pravú vanilku. Do hladkej špaldovej múky (pokojne vymente za pšeničnú) pridám pol prášku do pečiva (bio) a opatrne pridávam na 3x k žĺtkom vyšľahané bielka a múku. Miešame opatrne v jednom smere.
  2. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, ktorý potieram olejom a kukuričnou strúhankou (môžete dať samozrejme aj klasickú pšeničnú). Cesto vylejeme na pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 min. na 190 stup.
  3. Ešte teplé upečené cesto vyklopím na čistú utierku. Keď ste si potreli papier olejom oddelíte ho veľmi ľahko. Teplé cesto hneď zrolujeme v utierke do rolády a necháme vychladnúť.
  4. Počas pečenia cesta si pripravíme plnku. Do mascarpone pridáme 2 - 3 lyžice ovocného cukru (počet podľa chuti) a 1 čerstvý žĺtok. Šľahačku s vanilkou vyšľaháme do tuha a pridám k mascarpone. Plnka bude redšia, ale v chladničke stuhne. Broskyne nakrájame na malé kúsky. Cesto rozvinieme a natrieme plnkou, na ktorú husto nasypem broskyne. Roládu opätovne zavinieme.
  5. Zvinutú roládu môže potrieť zvyšnou plnkou, ktorú ste si nechali. A tak 2 hodiny roládu nechajte vychladiť v chladničke. Moja fotka je pred chladením, už nevedeli vydržať. :-) Dobrú chuť.