Vyborná a velmi jednoducha poliveka, ktorá je plná vitamínov. Pozor brokolicu treba variť len 4 minúty, aby nestratila všetky vitamíny.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu varíme asi 3-4minuty, potom ju precedíme a dáme do mixera. Vodu v ktorej sme varili brokolicu nevylievame, možeme ju použiť do základu pre polievku.
- 2
Brokolicu rozmixujeme s trochou vody(tu čo sme si odložili). Následne ju prelejeme do hrnca a pridáme vodu(tu čo sme si odložili, podľa toho aku hustú chceme mat polievku). Poprom pridáme zeleninový vývar a čierne korenie podľa chuti.
- 3
Nakoniec pridáme smotanu a nechame zovrieť. Odrstavíme a polievka je hotová. Podávame s nastruhavzňým parmezánom a čestvou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu