Brokolica na cesnaku a víne
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci rozpálime olej, dáme naň nadrobno pokrájaný cesnak, pridáme brokolicu, osolíme a okoreníme. Za častého miešania opekáme. 
 - Po niekoľkých minútach prilejeme víno a pod pokrievkou dusíme asi 15 – 20 minút. Brokolica sa nesmie rozvariť a mala by si zachovať svoju pôvodnú farbu. 
 - Podávame k pečenému, grilovanému alebo dusenému mäsu. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |