Bravčové závitky plnené kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: bubrienka1

Bravčovú krkovičku bez kosti som mala v chladničke. Uvažovala som, čo z nej pripravím. Najskôr som ju chcela upiecť na kyslej kapuste, je to fajn jedlo ...ale....vymyslela som niečo iné.... a myslím si že lepšie.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme. Nakrájame oravskú prerastenú slaninku.
  2. Na vyklepaný rezeň položíme slaninku, trocha kyslej kapusty a zatočíme do závitku.
  3. Závitky obtočíme niťou, narýchlo opečieme na masti, alebo oleji zo všetkých strán a prikryté dusíme. Asi po 30 minutách pridáme do hrnca zvyšok kyslej kapusty a povaríme ešte 10 minut. Podávame s opekanými zemiakmi.