Bravčové závitky plnené kyslou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: bubrienka1
Bravčovú krkovičku bez kosti som mala v chladničke. Uvažovala som, čo z nej pripravím. Najskôr som ju chcela upiecť na kyslej kapuste, je to fajn jedlo ...ale....vymyslela som niečo iné.... a myslím si že lepšie.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme. Nakrájame oravskú prerastenú slaninku.
- Na vyklepaný rezeň položíme slaninku, trocha kyslej kapusty a zatočíme do závitku.
- Závitky obtočíme niťou, narýchlo opečieme na masti, alebo oleji zo všetkých strán a prikryté dusíme. Asi po 30 minutách pridáme do hrnca zvyšok kyslej kapusty a povaríme ešte 10 minut.
Podávame s opekanými zemiakmi.