Foto: angelheart
Podobný recept mi ktosi poslal mailom, trochu som ho prispôsobila a výsledok je tu. Ospravedlňujem sa za fotky, fotila som mobilom, navyše večer, takže Zobraziť celý popisPodobný recept mi ktosi poslal mailom, trochu som ho prispôsobila a výsledok je tu. Ospravedlňujem sa za fotky, fotila som mobilom, navyše večer, takže nič moc. Keď to na budúce budem variť a nezabudnem, fotky vymením.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Na mäso ukladáme plátok šunky, syra, alebo brokolicu, alebo všetko spolu, príp. niečo iné, čo máme radi,
-
2
zvinieme a dáme do zapekacej nádoby.
-
3
Pasírované paradajky (z konzervy, alebo v lepšom prípade domáce zavarené) zohrejeme, na zjemnenie pridáme šľahačkovú smotanu, dochutíme bazalkou (môže byť aj sušená), ak treba, dosolíme, dokoreníme, prípadne aj osladíme. Ak sú v zmesi príliš veľké kusy paradajok, použijeme mixér, menšie kúsky sú vítané :)
-
4
Zmesou zalejeme závitky
-
5
a pečieme asi 45-50 minút zakryté a odokryté ešte asi 15-20 minút.
-
6
Vyberieme jednotlivé porcie a servírujeme.
Diskusia k receptu