Bravčové rebrá s klobásovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Rozplývavé mäsko je najlepšie čerstvo upečené. Kto má rád, pochutí si na ňom aj
nastudeno.
15 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Tešila som sa tomuto kusu mäsa, bolo vhodné na plnenie a minule mi ostalo trocha mletého pliecka, bolo ho práve dosť. Rebrá som umyla, osušila a z mäsitej strany narezala vodorovne tak, aby sa do nich dalo plniť.
- otvor bol väčší, zmestila sa mi doň skoro celá ruka. Treba dať pozor, aby sa mäso neprederavilo zdola či zhora.
- V miske som zmiešala pretlačené strúčiky cesnaku, korenie a soľ. Tú som dala odoka. Zhruba polovicou zmesi som potrela mäso zvonka-zvnútra, poriadne vmasírujúc. Zvyškom som ochutila mleté mäso v inej miske, pridala ešte červenú mletú papriku a nechala stáť asi hodinu obe mäsá.
- Potom som plnku natlačila do otvora
- a kraje upevnila tromi špáratkami
- Medzitým sa mi už vyhrievala rúra spolu s pekáčom, kde sa roztápala masť. Do horúcej som vložila mäso, zakryla alobalom a piekla celé dve hodiny na rovnakej teplote 180°C. Po hodine som rebrá skontrolovala a otočila, znova prikryla a dopiekla. Ničím som nepodlievala ani nepolievala pred ani počas pečenia, mäso sa robilo samé. Pripravila som zatiaľ parené zemiaky.
- Keď sa mäso už rozplývalo, tak som rúru vypla a mäso nechala chvíľu "odfúknuť". Kostičky vypadli skoro samé.
- Mäkkučké mäso s lepkavým povrchom a fantastickým výpekom bolo pripravené na podávanie
- V sprievode domácej kyslej zaváraniny je to nebíčko v papuľke. Aj len s čerstvým chlebíkom.