Bravčové rebrá s klobásovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Rozplývavé mäsko je najlepšie čerstvo upečené. Kto má rád, pochutí si na ňom aj nastudeno.

15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tešila som sa tomuto kusu mäsa, bolo vhodné na plnenie a minule mi ostalo trocha mletého pliecka, bolo ho práve dosť. Rebrá som umyla, osušila a z mäsitej strany narezala vodorovne tak, aby sa do nich dalo plniť.
  2. otvor bol väčší, zmestila sa mi doň skoro celá ruka. Treba dať pozor, aby sa mäso neprederavilo zdola či zhora.
  3. V miske som zmiešala pretlačené strúčiky cesnaku, korenie a soľ. Tú som dala odoka. Zhruba polovicou zmesi som potrela mäso zvonka-zvnútra, poriadne vmasírujúc. Zvyškom som ochutila mleté mäso v inej miske, pridala ešte červenú mletú papriku a nechala stáť asi hodinu obe mäsá.
  4. Potom som plnku natlačila do otvora
  5. a kraje upevnila tromi špáratkami
  6. Medzitým sa mi už vyhrievala rúra spolu s pekáčom, kde sa roztápala masť. Do horúcej som vložila mäso, zakryla alobalom a piekla celé dve hodiny na rovnakej teplote 180°C. Po hodine som rebrá skontrolovala a otočila, znova prikryla a dopiekla. Ničím som nepodlievala ani nepolievala pred ani počas pečenia, mäso sa robilo samé. Pripravila som zatiaľ parené zemiaky.
  7. Keď sa mäso už rozplývalo, tak som rúru vypla a mäso nechala chvíľu "odfúknuť". Kostičky vypadli skoro samé.
  8. Mäkkučké mäso s lepkavým povrchom a fantastickým výpekom bolo pripravené na podávanie
  9. V sprievode domácej kyslej zaváraniny je to nebíčko v papuľke. Aj len s čerstvým chlebíkom.