porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Večer umyjeme bravčové mäso,osušíme,osolíme nahrubo natrieme oregánom namočeným v oleji.Obložíme strúčikmi cesnaku ktoré sme rozpučili .Zabalíme do alobalu tak aby nemohla vytiecť šťava.Necháme cez noc v chladničke.
- 2
Na druhý deň dáme piecť na veľkom pekáči do rúry.Pečieme tak 2 hodiny. Pol hodiny pred dopečením mäsa pridáme do pekáča zeleninu.Cukinu a baklažán rozrežeme na tretiny a každú časť na štvrtiny/aj s dužinou/.Cukinu potrieme cesnakom,baklažán len osolíme.Paradajky rozrežeme na polovice dáme rezom hore,posypeme oregánom.Papriky a zemiaky uvarené v šupke rozrežeme na štvrtky.Papriku posypeme tymianom,zemiaky drvenou rascou.Zeleninu zľahka pokvapkáme olivovým olejom.Pečieme kým zelenina nieje mäkká.
- 3
Upečené mäso nakrájame na plátky a obložíme pečenou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu