Bravčové pečené v alobale

oco - fotkaoco, 7. júla 2010
4-5
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
10 ks
1 ks
1 ks
4 ks
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Večer umyjeme bravčové mäso,osušíme,osolíme nahrubo natrieme oregánom namočeným v oleji.Obložíme strúčikmi cesnaku ktoré sme rozpučili .Zabalíme do alobalu tak aby nemohla vytiecť šťava.Necháme cez noc v chladničke.

  2. 2

    Na druhý deň dáme piecť na veľkom pekáči do rúry.Pečieme tak 2 hodiny. Pol hodiny pred dopečením mäsa pridáme do pekáča zeleninu.Cukinu a baklažán rozrežeme na tretiny a každú časť na štvrtiny/aj s dužinou/.Cukinu potrieme cesnakom,baklažán len osolíme.Paradajky rozrežeme na polovice dáme rezom hore,posypeme oregánom.Papriky a zemiaky uvarené v šupke rozrežeme na štvrtky.Papriku posypeme tymianom,zemiaky drvenou rascou.Zeleninu zľahka pokvapkáme olivovým olejom.Pečieme kým zelenina nieje mäkká.

  3. 3

    Upečené mäso nakrájame na plátky a obložíme pečenou zeleninou.

Diskusia k receptu