Bravčové pečené v alobale

Autor receptu: oco

4-5
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Postup

  1. Večer umyjeme bravčové mäso,osušíme,osolíme nahrubo natrieme oregánom namočeným v oleji.Obložíme strúčikmi cesnaku ktoré sme rozpučili .Zabalíme do alobalu tak aby nemohla vytiecť šťava.Necháme cez noc v chladničke.
  2. Na druhý deň dáme piecť na veľkom pekáči do rúry.Pečieme tak 2 hodiny. Pol hodiny pred dopečením mäsa pridáme do pekáča zeleninu.Cukinu a baklažán rozrežeme na tretiny a každú časť na štvrtiny/aj s dužinou/.Cukinu potrieme cesnakom,baklažán len osolíme.Paradajky rozrežeme na polovice dáme rezom hore,posypeme oregánom.Papriky a zemiaky uvarené v šupke rozrežeme na štvrtky.Papriku posypeme tymianom,zemiaky drvenou rascou.Zeleninu zľahka pokvapkáme olivovým olejom.Pečieme kým zelenina nieje mäkká.
  3. Upečené mäso nakrájame na plátky a obložíme pečenou zeleninou.