Bravčové pečené v alobale
Autor receptu: oco
4-5 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 160 °C |
Postup- Večer umyjeme bravčové mäso,osušíme,osolíme nahrubo natrieme oregánom namočeným v oleji.Obložíme strúčikmi cesnaku ktoré sme rozpučili .Zabalíme do alobalu tak aby nemohla vytiecť šťava.Necháme cez noc v chladničke.
- Na druhý deň dáme piecť na veľkom pekáči do rúry.Pečieme tak 2 hodiny.
Pol hodiny pred dopečením mäsa pridáme do pekáča zeleninu.Cukinu a baklažán rozrežeme na tretiny a každú časť na štvrtiny/aj s dužinou/.Cukinu potrieme cesnakom,baklažán len osolíme.Paradajky rozrežeme na polovice dáme rezom hore,posypeme oregánom.Papriky a zemiaky uvarené v šupke rozrežeme na štvrtky.Papriku posypeme tymianom,zemiaky drvenou rascou.Zeleninu zľahka pokvapkáme olivovým olejom.Pečieme kým zelenina nieje mäkká.
- Upečené mäso nakrájame na plátky a obložíme pečenou zeleninou.
|