Bravčove mäso naklepané v strúhanke
Autor receptu: olinecka
Toto bol dnešny obed u nas moji chlapi to maju radi.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si umyjeme a nakrajame na platky,ktore podľa chuti osolime,posypeme mletym korenim a červenou paprikou.Pripravime si struhanku do misy a každy platok tĺčikom naklepeme na pracovnej doske.Naklepavame kym mäso struhanku prijima .Uvarime si bujón.
- Takto pripravene mäso obalime v rozšľahanych vajičkach a vypražime do zlatova z oboch stran.Vypražene mäso povyberame na tanier a nakoniec do vypeku pridame cibuľu pokrajanu nadrobno.Orestujeme ju a pridame k nej mäso,ktore podlejeme vyvarom ,alebo uvarenym bujónom.Dusime do mäkka asi 60 minut.
- Podavame s ryžou alebo zapekane zemiaky alebo zemiakovou kašou a šalatom.Dobru chuť.