Bravčové kocky s karamelovo-kapustovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: janocka84

Jedno z mojich obľúbených jedál. Ak chcete vyskúšať novú chuť sladko-slanú, je to jedlo pre Vás.

Suroviny

Postup

  1. Môžete použiť akékoľvek bravčové mäsko - ja som použila pliecko. Nakrájame ho na kocky.
  2. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky.
  3. Na panvici si rozpálime olej a osmažíme cibuľu.
  4. Pridáme mäso, okoreníme, osolíme, zamiešame, prikryjeme a necháme dusiť. Mäso si pustí šťavu, takže ničím netreba polievať. Dusíme až kým mäso nezmäkne.
  5. Kým sa mäso dusí, pripravíme si kapustu, ktorú umyjeme a vykrojíme z nej hlúb.
  6. Nakrájame ju na pásiky.
  7. Cukor dáme do suchého hrnca a miešame.
  8. Necháme ho skaramelizovať.
  9. Karamel zalejeme vodou. Nezľaknite sa, ak vám pri tom stuhne, pri zahriatí sa postupne roztopí.
  10. Do karamelovej vody dáme nakrájanú kapustu. Ako vždy - keď je čerstvá, vypadá, že jej je veľa. Vodu nedolievame, takže len časť kapusty je ponorená, ale postupne ju premiešame, prikryjeme, necháme dusiť a kapusta klesne.
  11. Takto vypadá po nejakom čase.
  12. A tu je už na hladine vody.
  13. Keď je kapusta udusená, pridáme trocha vody. Nie doplna, pretože budeme pridávať mäso.
  14. Zatiaľ sa nám mäso udusilo.
  15. Mäso aj so šťavou dáme do kapusty.
  16. Smotanu na varenie zmiešame s hladkou múkou a zahustíme kapustu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s knedľou.