Bravčové karé s hroznovou omáčkou
Autor receptu: dada777
Moja špecialita z dnešného obeda, jednoduchý recept a výsledné jedlo s výbornou chuťou. Špaldové otruby v kombinácii s hroznom dodajú omáčke úžasnú chuť, ktorá už nevyžaduje žiadne dochucovanie koreninami. Recept je vhodný aj pre bezmliečnu diétu a pre alergikov na korenie.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme, nasolíme a na troche oleja prudko opražíme. Pridáme asi 250ml vody a dusíme domäkka.
- Potom mäso vyberieme zo šťavy a odložíme do uzatvárateľnej misky. Do šťavy pridáme 2 čajové lyžičky špaldových otrúb, chvíľku dusíme a po chvíľke pridáme bobuľky hrozna, ktoré sme predtým umyli a narezali na polovice. Hrozno necháme chvíľu dusiť bez pokrievky a po dovarení bobuľky vyberieme naberačkou, tyčovým mixérom ich dohladka rozmixujeme a potom vylejeme do zvyšnej šťavy.
- Nakoniec ešte raz v hrnci dôkladne rozmixujeme. Takúto rozmixovanú omáčku ešte privedieme do varu a necháme chvíľu variť pri odkrytej pokrievke, aby sa z omáčky odparila prebytočná voda a získala potrebnú hustotu. Ku koncu varenia pridáme do omáčky mäso a odstavíme.
Podávame s bulgurom alebo ryžou.
Dobrú chuť!