Bravčové karé s hroznovou omáčkou

Autor receptu: dada777

Moja špecialita z dnešného obeda, jednoduchý recept a výsledné jedlo s výbornou chuťou. Špaldové otruby v kombinácii s hroznom dodajú omáčke úžasnú chuť, ktorá už nevyžaduje žiadne dochucovanie koreninami. Recept je vhodný aj pre bezmliečnu diétu a pre alergikov na korenie.

3-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, nasolíme a na troche oleja prudko opražíme. Pridáme asi 250ml vody a dusíme domäkka.
  2. Potom mäso vyberieme zo šťavy a odložíme do uzatvárateľnej misky. Do šťavy pridáme 2 čajové lyžičky špaldových otrúb, chvíľku dusíme a po chvíľke pridáme bobuľky hrozna, ktoré sme predtým umyli a narezali na polovice. Hrozno necháme chvíľu dusiť bez pokrievky a po dovarení bobuľky vyberieme naberačkou, tyčovým mixérom ich dohladka rozmixujeme a potom vylejeme do zvyšnej šťavy.
  3. Nakoniec ešte raz v hrnci dôkladne rozmixujeme. Takúto rozmixovanú omáčku ešte privedieme do varu a necháme chvíľu variť pri odkrytej pokrievke, aby sa z omáčky odparila prebytočná voda a získala potrebnú hustotu. Ku koncu varenia pridáme do omáčky mäso a odstavíme. Podávame s bulgurom alebo ryžou. Dobrú chuť!