Bravčová špecialitka

Autor receptu: uschi

Toto robievam často, hlavne keď je sezóna na chren /doma vypestovaný/, so sterilizovaným to nie je ono.

3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na pásiky. Osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opražíme. Potom teplotu znížime a mäso dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou.
  2. Medzitým si nakrájame uhorky a kapiu na tenké pásiky, vložíme do hrnca, zalejeme rozmixovanými paradajkami, pridáme worcester, soľ, korenie a 2 lyžice strúhaného chrenu. Premiešame a udusíme domäkka. Podľa chuti ešte dochutíme.
  3. Na tanier naservírujeme zemiakové hranolky, na ne dáme mäso, prelejeme kapiovo-uhorkovou zmesou, pokvapkáme tatárskou omáčkou a posypeme čerstvým chrenom.