Bravčová pečeň na šťave
Autor receptu: janadelfi
Doma babička robila len pečeň restovanú na cibuľke a skoro vždy sme sa s bratom pobili kto vylíže panvicu. Ja som si vymyslela tento recept a udomácnil sa. Ako rýchly obed je to fajn jedlo. Môže sa použiť pečeň kuracia, jahňacia aj bravčová.
Postup
- Pečeň podľa toho akú máte radi nakrájame na rezančeky a dáme do misky. Pridáme worchetrovú omáčku, maggi a sójovú omáčku a necháme odstáť. Medzitým si nakrájame cibuľu buď na rezančeky, alebo na kúsky.
Dáme do hlbšej panvice trochu oleja, vložíme cibuľu a orestujeme, prihodíme rozpučený, alebo nakrájaný cesnak, pridáme "len" štipku soli a čierne mleté korenie.
- Do panvice pridáme odstátu pečeň a restujeme približne 5 min. pridáme horčicu - dobre premiešame a zalejeme približne 1/2 l horúcej vody z rýchlovarnej kanvice. Nemusíme dusiť priveľmi dlho približne po 5 min. pripravíme solamyl na zahustenie asi 2 ČL solamylu rozmiešame v trošku studenej vody a vlejeme do panvice a zahustíme. Necháme prejsť varom a pridáme trošku rozdrvenej majoránky.
- Ako prílohu môžeme dať zemiaky uvarené na slano s rascou, alebo dusenú ryžu.