Bravčová pečeň na šťave

Autor receptu: janadelfi

Doma babička robila len pečeň restovanú na cibuľke a skoro vždy sme sa s bratom pobili kto vylíže panvicu. Ja som si vymyslela tento recept a udomácnil sa. Ako rýchly obed je to fajn jedlo. Môže sa použiť pečeň kuracia, jahňacia aj bravčová.

30 minút
príprava

Postup

  1. Pečeň podľa toho akú máte radi nakrájame na rezančeky a dáme do misky. Pridáme worchetrovú omáčku, maggi a sójovú omáčku a necháme odstáť. Medzitým si nakrájame cibuľu buď na rezančeky, alebo na kúsky. Dáme do hlbšej panvice trochu oleja, vložíme cibuľu a orestujeme, prihodíme rozpučený, alebo nakrájaný cesnak, pridáme "len" štipku soli a čierne mleté korenie.
  2. Do panvice pridáme odstátu pečeň a restujeme približne 5 min. pridáme horčicu - dobre premiešame a zalejeme približne 1/2 l horúcej vody z rýchlovarnej kanvice. Nemusíme dusiť priveľmi dlho približne po 5 min. pripravíme solamyl na zahustenie asi 2 ČL solamylu rozmiešame v trošku studenej vody a vlejeme do panvice a zahustíme. Necháme prejsť varom a pridáme trošku rozdrvenej majoránky.
  3. Ako prílohu môžeme dať zemiaky uvarené na slano s rascou, alebo dusenú ryžu.